ABVAKABO FNV

Principeakkoord KPN Contact

Met het eindbod van KPN konden de leden niet instemmen. Een belangrijke punt om niet akkoord te kunnen gaan was de te lage loonstijging. Een lage
loonstijging die voor de OVR2 medewerkers ook nog maar voor de helft zou gaan gelden. Naar aanleiding van de geluiden vanuit de achterban is ABVAKABO FNV opnieuw in gesprek gegaan met KPN Contact. We hebben er bij KPN Contact op aangedrongen om de loonsverhoging in 2008 te verbeteren, en we zijn er in geslaagd om een aantal punten te verbeteren.

Ondanks het feit dat KPN haar eerdere bod als een `eindbod' heeft neergezet, bleek KPN op basis van de uitkomst van de ledenraadpleging bereid om ons tegemoet te komen.

ABVAKABO FNV heeft dan ook twee duidelijke verbeteringen ten opzichte van het eindbod voor het jaar 2008 weten te bereiken:
1. Er komt bovenop de structurele loonstijging een eenmalige uitkering van 1% van het salaris over 2008. (salaris van de maand december 2008 is bepalend)

2. Medewerkers die vallen onder de zogenaamde `OVR2 regeling' krijgen de volledige loonstijging over 2008 over hun salaris. En dan niet eenmalig zoals in het verleden gebeurt is, maar dat gewraakte cao-artikel wordt definitief geschrapt.

Hiermee komt KPN tegemoet aan de wens om een betere inkomensverbetering en wordt er definitief iets gedaan aan de positie van de OVR2 medewerkers.

Een korte samenvatting van het principe-akkoord vind je in de nieuwsbrief van 28 november.