Nuon

Nieuwe directeur Business Development & Projects

28 nov 2008 | Amsterdam Nuon benoemt nieuwe directeur Business Development & Projects

De Raad van Bestuur van Nuon heeft per 1 december 2008 Arnoud Kamerbeek (35) benoemd tot directeur van de divisie Business Development en Projects (BD&P). Hij zal deze taak combineren met zijn huidige functie van directeur van de divisie Exploratie & Productie. Kamerbeek volgt Herbert Jost op die de onderneming op 1 januari 2009 verlaat na een dienstverband van ruim zeven jaar om een eigen onderneming te starten.

Als directeur BD&P wordt Kamerbeek verantwoordelijk voor de activiteiten van Nuon op het gebied van de ontwikkeling en realisatie van gasopslag en opwekfaciliteiten zoals elektriciteitscentrales en windparken. Onder leiding van Jost zijn de afgelopen jaren diverse projecten ontwikkeld. Zo heeft Nuon op dit moment centrales in ontwikkeling in Nederland, België en Duitsland. Ook ontwikkelt deze divisie windparken op land en op zee.

Na een studie aan de Technische Universiteit Delft startte Kamerbeek zijn loopbaan in Exploratie & Productie bij Shell. Na vier jaar bij Shell deed hij een MBA-studie aan Insead, waarna hij zes jaar als consultant bij McKinsey werkte. In die functie specialiseerde hij zich verder in de energiesector. In 2008 trad Kamerbeek in dienst van Nuon als directeur van de divisie Exploratie & Productie. Voor beide functies rapporteert Kamerbeek aan Øystein Løseth, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Over Nuon

Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening.

Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden. Nuon heeft met ingang van 1 juli 2008 het bedrijf organisatorisch gesplitst in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. Vanaf die datum functioneren beide ondernemingen operationeel zelfstandig onder een financiële holding en onder een gezamenlijke Raad van Bestuur.

Meer informatie

Nuon Mediarelaties, Mandy Ros, woordvoerder
Telefoon: 020 597 42 00
E-mail: mediarelaties@nuon.com