Ingezonden persbericht


JOVD nodigt Christenunie-bestuurder uit voor Homo-borrel

Jonge liberalen veroordelen onverdraagzaamheid christelijke partijen

Den Haag, 17 oktober 2008- De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) nodigt het Amsterdams Christenunie-bestuurslid Sander Chan uit om langs te komen op hun jaarlijkse homo-borrel. Volgens de JOVD moeten politieke partijen en verenigingen openstaan voor iedereen, in alle functies. De jonge liberalen veroordelen dan ook de kortzichtige en discriminerende visie van de Christenunie.

Bestuurslid van de Amsterdamse Christenunie Sander Chan verliet afgelopen week zijn partij omdat hij te weinig ruimte zag om verder te functioneren. Volgens de JOVD getuigt dit van het benauwende en discriminerende karakter van de christelijke partijen. JOVD voorzitter Jeroen Diepemaat: "Het is te gek voor woorden dat dit soort zaken in deze tijd nog kunnen gebeuren. Ondanks ontelbare emancipatiestromingen is de Christenunie blijkbaar nog steeds een partij die enkel voor de heterosexuele man toegankelijk is. Sander Chan is bij ons van harte welkom. Wij staan open voor iedereen."

Diepemaat is bezorgd over de afname van tolerantie tegenover homosexuelen in Nederland: "Tot onze grote verbazing schreef zelfs de jongerenbeweging van het CDA, het CDJA, onlangs een artikel tegen het toelaten van homosexuele docenten in het onderwijs. Wij willen duidelijk laten blijken dat voor ons iedereen gelijk is, en op elk niveau gelijke kansen krijgt".

De JOVD organiseert ieder jaar een borrel voor haar homo- en bisexuele leden, en heeft zelfs een speciale portefeuillehouder in haar hoofdbestuur die de rechten en wensen van haar homosexuele leden moet behartigen. Diepemaat: "De emancipatie van homo's is een verworvenheid van onze samenleving en is veel te kostbaar om door antieke religieuze overtuigingen opzij te laten zetten." De volgende homo-borrel vindt plaats op 28 november in Amsterdam. Sander Chan is uitgenodigd als eregast.


* * *