Ingezonden persbericht


EDISON VOOR GÉ REINDERS

De CD "Blaos mich 't landj door" van Gé Reinders met 12 blaasorkesten (uit elke Nederlandse provincie één) is bekroond met de Edison in de categorie Wereld Muziek. Gé: "Ik vind dit hét ultieme compliment voor de zevenhonderd muzikanten van de twaalf orkesten, de elf dirigenten, de elf arrangeurs en voor ons hele opnameteam! Ik was al drie keer eerder, tevergeefs, genomineerd en ik dacht we krijgen dat beeldje nooit meer. Want we zijn de kleinste platenmaatschapij van Nederland en we horen nergens bij. Niet bij een media-multinational of bij een wereldwijde uitgeverij. Ik zie deze prijs dan ook als een zeer eervolle en duidelijke uitspraak over de kwaliteit van onze CD."

----------
Op 28 november zal Gé de prijs in ontvangst nemen tijdens het reeds uitverkochte Gala in Muziekcentrum Frits Phillips in Eindhoven. Het Metropoleorkest o.l.v. Vince Mendoza zal hem begeleiden in "(De Grote Vruntjelike Jozef en) St. Caecilia."

----------
Ook in het tweede seizoen krijgt Gé nog goede recensies. Het AD schreef over het optreden in de Goudse Schouwburg met De Pionier: >........Bloas mich het land door is een avondje plezier met muziek en causerieën. Reinders creëert de sfeer van het dorpsplein op een mooie zondagochtend, waar iedereen samenkomt om te musiceren, te luisteren en bij te kletsen........ >Het volledige artikel staat hier
>

----------
>
Hoje

Marjan Suilen
Muziekuitgeverij Liedjes
liedjes@xs4all.nl
www.g-reinders.nl