Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 19 november 2008

Filmdag Allemaal Engelen in Museum Catharijneconvent en Louis Hartlooper Complex

Op vrijdag 28 november en woensdag 17 december 2008

Beschermengelen, wraakengelen en aartsengelen: op de tentoonstelling Allemaal Engelen in het Utrechtse Museum Catharijneconvent zijn ze allemaal aanwezig. Op vrijdag 28 november én woensdag 17 december is een bezoek extra leuk. Dan zijn er namelijk speciale engelenfilmdagen, in samenwerking met het Louis Hartlooper Complex. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers mee op engelenpad, inclusief rondleiding, lunch en film Der Himmel über Berlin.

Programma
De dag begint om 11.00 uur in het museum aan de Lange Nieuwstraat 38. Na ontvangst met koffie en iets lekkers volgt een rondleiding over Allemaal Engelen. Deze verrassend vormgegeven tentoonstelling geeft een overzicht van de engel in de kunst door de eeuwen heen. Vervolgens gaan de deelnemers met gids op pad naar het nabijgelegen Louis Hartlooper Complex op het Ledig Erf. Daar staat een uitgebreid lunchbuffet klaar. Daarna gaat de middag verder in de sfeervolle oude bioscoopzaal waar de toepasselijke film Der Himmel über Berlin van Wim Wenders wordt vertoond. Het programma eindigt rond 16.00 uur op het Ledig Erf.

Reserveren
De filmdagen vinden plaats op vrijdag 28 november en woensdag 17 december van 11.00-16.00 uur. De prijs voor dit arrangement is per persoon ¤ 37,50 of ¤ 30,- met museumkaart. Reserveren kan via info@catharijneconvent.nl o.v.v. filmarrangement en de gewenste datum. Meer info: t 030-231 38 35 (secretariaat van Museum Catharijneconvent).

Extra info over de tentoonstelling:
Al eeuwenlang zijn mensen gefascineerd door engelen: geheimzinnige wezens, die zich als boodschappers tussen hemel en aarde bewegen. Engelen zijn ook nu overal om ons heen: in het taalgebruik, de reclame, op het toneel, in de film, de muziek en natuurlijk in de beeldende kunst. Waar komt ons collectieve beeld van de engel vandaan? Is die belangstelling te verklaren? De tentoonstelling Allemaal Engelen in Museum Catharijneconvent brengt al deze engelen op een indrukwekkende manier bij elkaar en vertelt het verhaal van de engel door de eeuwen heen tot op de dag van vandaag.

Extra info over de film:
Damiel is een engel, die samen met andere engelen boven Berlijn zweeft om de eenzame en verdrietige inwoners te helpen. Na eeuwen als engel te hebben geleefd, wil hij eigenlijk eens als normaal mens van vlees en bloed leven, om te zien wat hij allemaal mist en om ook eens van de geneugten van de mens te proeven. Dan ontmoet hij een circusacrobate, en nu weet hij zeker dat hij liever tot de levenden wil behoren.


Noot voor redacties
NOOT VOOR DE REDACTIE ­