Persberichten stad Utrecht, 08.40 uur

Utrecht, 28-11-2008

Voorwerp van viaduct op politieauto

UTRECHT Donderdagavond werd van een viaduct over de Rijksweg A2 een voorwerp op een politieauto gegooid. Eén agent raakte lichtgewond.

Rond 20.05 uur reed een surveillance-eenheid van de politie met zwaailicht over de Rijksweg A2 in de richting van Vianen. De agenten hadden een spoedmelding en reden met blauw zwaailicht aan. Ter hoogte van het viaduct Vleutenseweg werd door onbekende(n) een voorwerp van het viaduct gegooid. Het voorwerp kwam op de voorruit van de politieauto terecht en veroorzaakte een grote ster. Een agent in de auto kreeg glassplinters in zijn gezicht en moest hiervoor later naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij naar huis. De bestuurder zag kans de surveillanceauto veilig op de vluchtstrook neer te zetten. Door meerdere politie-eenheden is nog gezocht naar de verdachte(n), maar zij werden niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuige(n) en vraagt personen die iets weten of gezien hebben zich te melden en de informatie door te geven op tel.: 0900 88 44.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een bedrijf aan de Oranjerivierdreef vond donderdagavond een gewapende overval plaats. Een vrouw moest onder bedreiging van een vuurwapen geld afgeven.

Omstreeks 20.25 uur kwam een man het bedrijf binnen en ging voor een medewerkster staan. De medewerkster had direct het gevoel dat de man geen klant was. Plotseling had de man een wapen in zijn hand en bedreigde de medewerkster. Na de overval rende de verdachte rechts de deur uit en verdween.

De vrouw gaf aan dat het een man betrof van ongeveer 40 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg een donkergrijze driekwart jas, zwarte joggingbroek en een zwarte trui met capuchon. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met het bureau Utrecht noord, tel. : 0900 88 44.

Man vernield auto

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren nadat hij op een auto had staan dansen.

De politie werd omstreeks 14.35 uur gebeld omdat getuigen zagen dat een man op de Augustus Genestetstraat boven op een auto aan het springen was. Ter plaatse troffen de agenten de man niet meer aan. Na enige tijd werd via het cameratoezicht gezien dat de man terugkwam en in de auto weg wilde rijden. De agenten spraken de man aan en vroegen om zijn identiteitsbewijs. Hij had niets bij zich en werd meegenomen naar het bureau. De

24-jarige man uit Utrecht verklaarde op het bureau, dat hij gefrustreerd was en daarom op het dak van zijn eigen auto had staan dansen.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Bij een woning aan de Stanleylaan heeft de politie twee jongens aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Getuigen belden rond 17.55 uur naar de politie omdat zij het idee kregen dat er ingebroken werd in een woning aan de Stanleylaan. Ter plaatse bleek dat aan de achterzijde een raam was opengebroken. Omdat de getuigen een goed signalement hadden geven zag de politie kans de twee inbrekers - 15 en 16 jaar oud beiden uit Utrecht in de omgeving aan te houden. De twee werden voor verhoor meegenomen naar het bureau waar hun ouders in kennis werden gesteld.

Jongen aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT Op de Brandenburchdreef heeft de politie donderdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Agenten waren omstreeks 14.10 uur bezig met het opnemen van een auto-inbraak. Hierbij controleerden zij drie jongens die in de buurt fietsten. De jongens bleken niets met de inbraak te maken te hebben. Wel had één van de jongens 15 jaar uit Utrecht een fiets bij zich waarvan de agenten het idee hadden dat hij gestolen was. Het framenummer bleek te zijn weggevijld en het originele slot zat niet meer op de fiets. De jongen werd aangehouden en de fiets in beslag genomen.