Uphantis levert Forms Lifecycle Manager tool om SAP Interactive Forms by Adobe te publiceren

Zowel voor standalone gebruik als op het web

Ede, 28 november 2008 - Uphantis is in Nederland exclusief leverancier geworden van de Forms Lifecycle Manager (FLM(TM)) 'solution accelerator' van het Britse bedrijf Arch. FLM is een op SAP NetWeaver gebaseerde formulierenserver voor SAP Interactive Forms by Adobe. De server centraliseert de belangrijkste taken die samenhangen met een portfolio van SAP Interactive Forms, waardoor het beheer eenvoudiger en duidelijker wordt. Uphantis richt zich op organisaties die digitale SAP-processen willen publiceren, zowel op het web als intern.

Steeds meer bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd, zodat zij makkelijk bereikbaar en toegankelijk zijn voor de gebruikers. Daarom kiezen veel organisaties ervoor om deze processen op internet te publiceren. SAP Interactive Forms by Adobe zijn een prima oplossing voor processen die van formulieren gebruik maken. Zo wordt een directe interactie met SAP gerealiseerd, op een manier (via pdf) die voor de gebruikers vertrouwd is. Met FLM kunnen organisaties deze formulieren snel aanmaken en vervolgens gemakkelijk beheren.

FLM vereenvoudigt het creëren van SAP Interactive Forms by Adobe, met tools die reeds beschikbaar zijn op de SAP-markt: ABAP (Advanced Business Application Programming, de programmeertaal van SAP) en IMG configuratie (voor het aanpassen van SAP-applicaties). FLM beschikt over zeer veel functionaliteit voor het sneller en economischer aanmaken en publiceren van formulieren. Daarnaast biedt FLM uitstekende beheertools via het Forms Dashboard. De tool is overzichtelijk en biedt genoeg mogelijkheden om het interactieve proces aan te passen aan specifieke eisen en wensen van de klant. Hierdoor kunnen formulieren eenvoudig op maat worden gemaakt. FLM wordt gebruikt om het aanmaken en beheren van zowel statische als dynamische klantspecifieke formulieren te vereenvoudigen.

Voor een ontsluiting via het web van onder andere SAP processen waarvoor de formulieren ingevuld dienen te worden, zijn interactieve Adobe-formulieren een goede keuze. FLM publiceert deze formulieren snel en veilig. Uphantis heeft een demosysteem om al deze voordelen te laten zien.

"We vinden het prachtig om FLM samen met Uphantis in Nederland te lanceren. Uphantis beschikt over diepgaande kennis van SAP en ziet, net als wij, de enorme waarde van Adobe-technologie voor SAP-gebruikers. Als partner wilden we graag een bedrijf dat het leveren van waardevolle oplossingen en een relatie voor de lange termijn hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. Uphantis is dat bedrijf. Ik verwacht een nauwe werkrelatie met hen op te bouwen de komende maanden en jaren," zegt Henry Blythe, CEO van Arch.

Over Arch en FLM
Forms Lifecycle Manager is ontwikkeld door Arch, specialist in het implementeren van SAP-formulieroplossingen en Adobe LiveCycle-technologie. Het bedrijf is gevestigd in Londen en heeft een ontwikkelcentrum op de University of Sterling Innovation Park in Schotland. Arch is toonaangevend in het gebruik van SAP Interactive Forms by Adobe. Als een Forms Server voor SAP Interactive Forms by Adobe, stelt Forms Lifecycle Manager (FLM(TM)) organisaties in staat om hun formulieren te beheren tijdens de gehele levenscyclus. Ook kan het gebruiken en archiveren van de informatie en documenten die zijn verzameld, worden versneld. De tool is in 2007 gecertificeerd door SAP als een 'Powered by Netweaver' applicatie en in 2008 werd Arch een SAP Software Partner. Arch is ook een SI Partner van Adobe voor de Lifecycle-producten.

Over Uphantis
Uphantis is als ICT dienstverlener een expert in de toepassing van geavanceerde informatie technologieën en methodes voor het integreren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. Tot het leveringspakket behoren management­consultancy, projectconsultancy, organisatie & beheer en producten voor de integratie van bedrijfsprocessen, dit alles inclusief de technische realisatie. Uphantis bestaat sinds 2005 en opereert met op dit moment ruim 250 medewerkers vanuit vestigingen in Amsterdam, Diemen, Ede, 's-Hertogenbosch en Maastricht.