Ingezonden persbericht


SignPro en Corel maken winnaars bekend van ontwerpwedstrijd 2008

Sign-ontwerpers nemen prijzen in ontvangst bij Tripa in Vianen

Vianen, 28 november 2008 ­ SignPro Benelux, het vakblad voor sign- en reclamemakers en Corel Corporation (NASDAQ:CREL; TSE:CRE), toonaangevend ontwikkelaar van grafische, digitale-media- en productiviteitssoftware reikten vandaag de prijzen uit aan de winnaars van de Corel/SignPro ontwerpwedstrijd 2008. In drie categorieën zijn prijzen toegekend: beste student, beste signprofessional en beste overall ontwerp. De sponsors ­ Canon, Roland en Tripa - stelden aansprekende prijzen ter beschikking en alle winnaars kregen een pakket CorelDRAW Graphics Suite X4.

Winnaar: Marcel Vermeulen van Vermeulen & Vermeulen Reclame met een ontwerp voor een VW Polo Fun.

Juryrapport: Opvallend dynamisch en simpel zijn de trefwoorden waarmee we het ontwerp van Marcel Vermeulen het beste kunnen omschrijven. Met niet meer dan een logo en een minimale tekst een pakkend ontwerp maken is wel precies de uitdaging waar een signmaker elke keer weer voor staat.

Prijs: Canon IPF5100-printer

Eerste prijs Signprofessionals: Vincent Jacobs en Jelle van den Eeden van Gekco's Reclame uit Wijnegem, met hun een posterontwerp.

Juryrapport: Vrij en op het randje maar ook origineel, dat is wat het werk van Gekco's reclame & belettering kenmerkt. Het is de eenvoud die de doorslag gaf. Met een minimaal gebruik aan stijlmiddelen een effectieve poster maken bleek voor veel inzenders een blad te ver. Zo niet voor Jacobs. Hij voegde juist een blad toe om het beeld en daarmee de boodschap naar zijn hand te zetten.

Prijs: Roland CAMM-1 Servo GX-24

Tweede prijs studenten: Maikel van Hal, student aan het Markiezaat College Bergen op Zoom. Maikel won met een ontwerp voor bestickering van een Volkswagen Polo: "Orange County Choppers".

Juryrapport: Hij laat in beide inzendingen zien dat hij goed met de software omgaat. Als het gaat om praktische uitvoerbaarheid mag dit ontwerp van de auto met de gekleurde ramen niet de weg op. Maar wel een goede inzending waarbij het ontwerp op zich in evenwicht is.

Prijs: Canon Digital IXUS 80 IS

Het Markiezaat college uit Bergen op Zoom verdiende dankzij de inspanningen van Maikel een mediapakket ter waarde van 500 euro, ter beschikking gesteld door Tripa.

Herman Hartman, voorzitter van de jury: "Een beperkt aantal inzenders heeft een hoog niveau weten te bereiken. We hebben daarom ook niet alle prijzen toegekend. Bij de van studenten afkomstige inzendingen viel op dat er te weinig aandacht voor typografie uitsprak. Dat neemt niet weg dat er talent en creativiteit aanwezig is en de winnaars hebben daarvan zeer solide en creatief werk laten zien."