Massaal protest horecaondernemers tegen bar slecht rookbeleid

27/11/2008 10:36

Stichting Rokersbelangen

Persinformatie

Op zaterdag 29 november a.s. vindt op het Malieveld in Den Haag een grootscheepse landelijke manifestatie plaats van horecaondernemers en hun gasten tegen het rookbeleid in de kleine horeca.

De manifestatie start om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Vanaf een podium zullen diverse muzikanten alsmede de Tweede Kamerleden de heer Zijlstra (VVD), mevrouw Agema (PVV) en de heer van Gerven (SP) de oproep tot uitzondering op het rookverbod voor de kleine horeca ondersteunen.

Graag nodigt de stichting Red de Kleine Horecaondernemer (KHO) u uit hierbij aanwezig te zijn.

De KHO wil samen met duizenden horecaondernemers en hun klanten een krachtig signaal afgeven aan de regering dat het rookverbod voor de kleine horecaondernemer onacceptabel is. Een keuzevrijheid als het gaat om het wel of niet toestaan van roken in kleine horecazaken is het uitgangspunt. Kleine horecaondernemers eisen van de politiek dat voor hen een uitzondering op het rookverbod wordt gemaakt. Voor de kleine horeca moet, indien men dat wenst, een ontheffing van het rookverbod worden verleend.

De ondernemers zullen op 29 november ook hun brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland oproepen haar leden in hun strijd tegen het rookverbod actief te steunen. Zij eisen van de brancheorganisatie alle support bij hun gevecht voor het behoud van de kleine horeca.

De stichting Red de Kleine Horecaondernemer is een alliantie van rokersorganisaties en ruim 1000 horecaondernemers. Via juridische en maatschappelijke wegen strijd de stichting voor een ontheffing van het rookverbod voor de kleine horecaondernemer. De stichting is van mening dat de politiek voor het behoud van de kleine horeca een uitzondering op het rookverbod moet maken.

Voor meer informatie over de stichting KHO en over de manifestatie kunt u terecht op www.kleinehoreca.info. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer Ton Wurtz, 06-535.948.63, bestuurslid KHO.

Graag ontvangen wij u op 29 november a.s. in onze KHO-stand op het Malieveld in Den Haag.