Ingezonden persbericht


persbericht

LE GUESS WHO?
& DE VERKIEZINGEN IN DE VS

In bijgevoegde prent, illustreert de Canadese ontwerper Jack Dylan wat het belang van de verkiezingen in de VS op de wereld kunnen zijn. Jack Dylan is de belangrijkste en meest vooruitstrevende flyer, poster en albumhoesontwerper in Canada/Montreal. Van 27 november t/m 6 december is zijn werk te zien zijn in de Lock & Load gallery (Lange Jansstraat 22) en op zaterdag 29 november in Tivoli Oudegracht, dit alles in het kader van Le Guess Who? Festival.

Jack Dylan werkt samen met de belangrijke bands, festivals en artiesten van de Canadese scène. Daardoor geniet hij wereldwijd aanzien als poster- en albumhoesontwerper. Hij ontwierp ook het artwork van Le Guess Who? 2007.

Lezing
Op zaterdag 29 november om 16:00 uur geeft Jack Dylan een lezing "The Art of Music". In deze presentatie vertelt hij over de belangrijkste posterontwerpers uit Canada uit en de Canadese ontwerpscene in het algemeen. Daarnaast licht hij zijn eigen werk toe door in te gaan op invloeden en het af te zetten tegen huidige kunststromingen.

Lock & Load
Lock & Load bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een concept-store met vernieuwende en exclusieve sneakers en kleding van hoogstaande labels. Op de eerste verdieping is de Lock & Load Art Gallery gehuisvest. Hier worden regelmatig exposities georganiseerd van talentvolle en gevestigde kunstenaars en collectieven, zoals Jack Dylan. www.lockandloadstore.com

Le Guess Who? Festival
Le Guess Who? is een indie/pop underground festival en richt zich op de meest creatieve muziekscènes van de wereld, met dit jaar als focusland wederom: Canada. Het vindt plaats van 27 - 30 november op drie locaties in de Utrechtse binnenstad, Tivoli, Tivoli de Helling en Ekko. Naast de vele optredens is er een expositie en masterclass van Canadese illustrator Jack Dylan en MELISSA AUF dER MAUR geeft naast een concert, een sneakpreview van haar regiedebuut die in het voorjaar uitkomt.