Massaal protest horecaondernemers tegen bar slecht rookbeleid

06/11/2008 08:36

Stichting Rokersbelangen

Persuitnodiging

MASSAAL PROTEST HORECAONDERNEMERS TEGEN BAR SLECHT ROOKBELEID OP ZATERDAG 29 NOVEMBER A.S. OP HET MALIEVELD IN DEN HAAG

In tegenstelling tot eerdere berichten zal op zaterdag 29 november a.s. tussen 14:00 en 18:00 uur op het Malieveld in Den Haag een grootscheepse landelijke manifestatie van horecaondernemers en hun gasten tegen het rookbeleid plaatsvinden. Graag nodigt de stichting Red de Kleine Horecaondernemer (KHO) u uit hierbij aanwezig te zijn.

Op 29 november a.s. wil KHO, samen met duizenden horecaondernemers en hun klanten een krachtig signaal afgeven aan de regering dat het rookverbod voor de kleine horecaondernemer onacceptabel is. Een keuzevrijheid als het gaat om het wel of niet toestaan van roken in kleine horecazaken is het uitgangspunt. Kleine horecaondernemers eisen van de politiek dat voor hen een uitzondering op het rookverbod wordt gemaakt. Voor de kleine horeca moet, indien men dat wenst, een ontheffing van het rookverbod worden verleend.

"Er zijn vele horecazaken in Nederland die qua vloeroppervlakte niet in staat zijn een rookruimte voor hun gasten te realiseren. Ook buiten voor de zaak is het lang niet altijd mogelijk een aangename omgeving voor de rokende klanten te maken. Geen terrasvergunning of alleen vergunning tot 23:00, geen toestemming en/of mogelijkheden voor verwarmingselementen zijn ondermeer de vele problemen waarmee de kleine horeca te maken heeft. Ondernemers kunnen op deze manier hun rokende klanten niet tegemoet komen en raken zij vele van hun vaste klandizie kwijt. Sinds het rookverbod in de horeca vanaf 1 juli jl. zien met name de kleine ondernemers hun omzetten drastisch verminderen en zal, als het zo doorgaat, de kleine horeca langzaam verdwijnen. Het rookverbod is een aanslag op een hele sociale cultuur en zal heel veel kapotmaken wat in decennia is opgebouwd", aldus Wiel Maessen van de stichting KHO.

"Daarom zullen de ondernemers op 29 november a.s. ook hun brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland oproepen haar leden in hun strijd tegen het rookverbod actief te steunen. Zij eisen van de brancheorganisatie alle support bij hun gevecht voor het behoud van de kleine horeca", aldus Maessen.

De stichting Red de Kleine Horecaondernemer is een alliantie van rokersorganisaties en ruim 1000 horecaondernemers. Via juridische en maatschappelijke wegen strijd de stichting voor een ontheffing van het rookverbod voor de kleine horecaondernemer. De stichting is van mening dat de politiek voor het behoud van de kleine horeca een uitzondering op het rookverbod moet maken.

Voor meer informatie over de stichting KHO en over de manifestatie op 29 november a.s. kunt u terecht op www.kleinehoreca.info. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met (Ton Wurtz , o6 53 594863)

Graag ontvangen wij u op 29 november a.s. en staan wij u graag te woord in onze KHO-stand op het Malieveld in Den Haag.






Noot voor de redactie:

Noot