Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Zaterdag 29 november 2008:

Statenfractie PvdA bezoekt regio Amstelland-Meerlanden

Zaterdag 29 november brengt de PvdA-fractie in Provinciale Staten van Noord-Holland een werkbezoek aan de regio Amstelland-Meerlanden. Tijdens het werkbezoek zullen Haarlemmermeer, Amstelveen en Uithoorn worden bezocht. Dit werkbezoek is de zevende uit een reeks van acht regionale werkbezoeken dit jaar, waarbij alle regio's in Noord-Holland worden aangedaan.

Het werkbezoek begint om 10:00 uur in Haarlemmermeer. Daar wordt met de Haarlemmermeerse PvdA-fractie een rondrit gemaakt, onder andere langs Badhoevedorp in het kader van de omlegging van de A9. Ook worden het nieuwe logistieke bedrijventerrein ACT en kassengebied Primaviera bezocht. Beide bedrijventerreinen worden op een duurzame manier aangelegd. Het bezoek aan Haarlemmermeer wordt afgesloten met een lunch in Hoofddorp.

Tussen 13:00 en 14:30 uur zijn de statenleden te gast in Amstelveen. Daar wordt de ondertunneling en gebiedsontwikkeling van de A9 bezocht. Ook wordt een kort bezoek gebracht aan het Van der Togt Museum, dat onlangs financiële steun van de provincie kreeg. Het werkbezoek wordt tussen 15:00 en 16:30 uur afgesloten in Uithoorn. Daar worden de voorziene knip in de 'voormalige' N201 door afbreken van de Irenebrug, de herbestemming van de voormalige N201 in Uithoorn en de toekomst van de Boterdijk in de Kwakel besproken.


*** EINDE PERSBERICHT ***