Genieten van oogstrelende tekeningen


Het Tekeningenfestijn 2008 te Velp

VELP, 20081120 -- Zaterdagmiddag 29 november start in Galerie Klas Vijf Rhedens burgemeester Petra van Wingerden-Boers om 15.30 uur met woord en handelingen de herstart van de eens zo succesvolle en omvangrijke overzichttentoonstelling van hedendaagse Nederlandse tekenkunst: Het `Tekeningenfestijn'.

Het `Tekeningenfestijn 2008' is een expositie op zes locaties, te weten de vier ateliers in de voormalige Nassauschool aan de Velpse Oranjestraat, Galerie de Zevende Hemel, Kastanjelaan 7 in Velp en Galerie Klas Vijf.
Het is een gevarieerd overzicht van tekeningen van 32 nationaal en internationaal bekende Nederlandse kunstenaars o.a. Gradus Verhaaf, Eugène Terwindt, Alexander Bobkin, Lex Loman, Wim Zurné, Rinke Nijburg, Cor Stoel en Ad Gerritsen (om enkele te noemen). Getoond wordt een grote diversiteit aan tekentechnieken zoals o.a.: potlood, krijt, inkt, verf, kleurstift, houtskool en conté.
Deze overzichttentoonstelling, de enige in ons land, is om verschillende redenen een belangrijk evenement, omdat een tekening de meest oorspronkelijke en intieme uiting van de kunstenaar is. Een tekening liegt niet.
Natuurlijk is de educatieve kant niet vergeten. In één van de ateliers in de voormalige Nassauschool aan de Oranjestraat, Atelier Wouda wordt op experimentele basis samengewerkt met o.a.leerlingen van het middelbaar onderwijs. Tijdens de expositie zal er ook werk van deze leerlingen te zien zijn. Kortom er is op deze overzichttentoonstelling zoveel te zien en te beleven dat een bezoek echt aan te bevelen is.
De tentoonstelling is ook te bezichtigen op tweede en derde Kerstdag en op zondag 28 december. De openingstijden zijn vanaf 29 november vrijdag t.m. zondag 13 tot 17 uur en Galerie de Zevende Hemel en Galerie Klas Vijf zijn ook op de donderdagmiddagen open.
Inlichtingen op www.tekeningenfestijn.nl en bij de deelnemende locaties.





Ingezonden persbericht