Ingezonden persbericht


Bedrijvenpark Twente 331, 7602KL Almelo, The Netherlands, T: 00 31 (0) 546 863 363 F: 00 31 (0) 546 860 291, E: info@raps.nl

PERSBERICHT

Raps Elfurentocht in Biddinghuizen
17 november 2008

Voor directe plaatsing

Op 29 november om 06.00uur in de ochtend zullen naar schatting een kleine duizend schaatsers vertrekken voor een actuele versie van de 'tocht der tochten' op de 5 kilometer lange ijsbaan van Flevonice te Biddinghuizen.

Reinier Paping, de man die in 1963 precies 10uur en 59 minuten over de tocht deed zal de enthousiastelingen wegschieten. Paping reed in de barre tocht van 1963 weg uit de kopgroep van 4 en legde meer dan de helft van de tocht alleen af. 22 na zijn binnenkomst finishte nummer 2. Zijn overwinning leverde hem twee jaarkaarten voor de ijsbaan in Deventer op.

Individuen, maar ook teams van 2 tot 5 personen zullen de 11 uren tocht gaan rijden. De teams, rijdend in estafette vorm, zullen wellicht verrast worden door bekende schaatsen rijders. Marathontoppers als meervoudig Nederlands kampioen, Ruud Borst en Bram Sikma, uitkomend voor Team Care Group, Jan Maarten Heideman rijdend voor DSB Bank en mannen als Rintje Ritsma en Gerard van Velde zullen gastoptredens verzorgen.

Het dweilorkest 'de natte dweil' uit Heerenveen is gestrikt voor de nodige muziek die naast de koek en Zopie stands van o.a. Unox voor de noodzakelijk gezelligheid. Samen met bekende sportspeaker Jan van der Meulen zullen zij ervoor zorgen dat de schaatsers naar de finish om 17.00uur te worden geleid om zich erna onder de warme douches te begeven.

Het feest wordt na de finish binnen doorgezet op de "Schrobbelear After Party". Voor de kleinere bezoekers is een springkussen alsook Smink, voor de ouderen een Outletplein waar bekende merken als o.a. Craft, Raps Schaatsen, Cyclotec, Bont Skates en Dale Wintertruien 'voor een prikkie hun waar aanbieden'.

Meedoen kan altijd! Inschrijven is mogelijk via de website of voor aanvang. Zie www.elfurentocht.nl

Voor de media:

Meer informatie op www.elfurentocht.nl, via Raps of via Thirza Zwakenberg op 0321 - 328480.

---- --