Waterschap Rivierenland

Opkomst verkiezingen 23%

De opkomst bij de verkiezingen bij Waterschap Rivierenland bedraagt 23%. Dat is gelijk aan de opkomst bij de vorige verkiezingen in 2005.

Bij Waterschap Rivierenland zijn bijna 750.000 stemgerechtigden.. Hiervan hebben 173.000 personen hun stem uitgebracht. Dit betekent een opkomst van ruim 23%. Het aantal ongeldig uitgebrachte stemmen bedraagt 17.320. Dat is 10% van het aantal uitgebrachte stemmen.

Op zaterdag 29 november wordt bekend gemaakt welke 22 kandidaten zijn gekozen. Het betreft de voorlopige uitslag. Helemaal zeker wordt de uitslag op 2 december, als het stembureau zich heeft kunnen buigen over eventueel ingebrachte bezwaren.

De waterschapsverkiezingen vonden plaats van 13 tot en met 25 november. Het waren schriftelijke verkiezingen en voor het eerst hielden alle waterschappen in Nederland tegelijk hun verkiezingen. Ook een noviteit was dat kandidaten niet individueel kandidaat stonden, maar op de lijst van een partij. Voor een deel waren dit politieke partijen, voor een deel groeperingen die belang hebben bij water. Het gaat om het waterschapsbestuur voor de komende vier jaar.