Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 29-11-2008

Politie houdt drie verdachten poging beroving aan

TILBURG: Vrijdagavond heeft de politie aan het Wagnerplein drie inwoners van Tilburg aangehouden. Het drietal van 20, 23 en 26 jaar oud wordt verdacht van een beroving van een 25-jarige plaatsgenoot. Zij zijn in verzekering gesteld.

Het slachtoffer liep rond 19:00 uur van zijn auto naar een bank aan de Beethovenlaan om een geldbedrag af te storten in de nachtkluis. Tijdens deze handeling probeerden drie daders hem het geld afhandig te maken. De beroving mislukte en de daders gingen er zonder buit vandoor. Op basis van opgegeven signalementen gingen vijf beschikbare politie-eenheden direct op zoek naar de daders. In de omgeving van de Beethovenlaan werd het drietal, dat aan het signalement voldeed, aangehouden.

Dronken automobilist aangehouden na aanrijding

TILBURG: Aan het Rosmolenplein heeft de politie vrijdagavond een 36-jarige automobilist aangehouden. De Tilburger was rond 22:15 uur betrokken bij een aanrijding tussen twee personenautos en bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten.

De automobilist was deels op het wegdek gekomen voor het
tegemoetkomende verkeer, waarna een aanrijding ontstond. Op het bureau blies hij ruim drie maal (680 ug/l) de maximale limiet van 220 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Vijf geweldplegers krijgen Weekendje weg

TILBURG: Zaterdagmorgen heeft de politie twee inwoners van Tilburg aangehouden. Het tweetal van 24 en 25 jaar vernielde rond een aantal fietsen aan de Heuvelring. Een van hen gooide een steen tegen het hoofd van een man die het tweetal aansprak op hun gedrag. Op basis van goede signalementen kon het duo worden aangehouden. De Tilburgers volgens de afspraken met het Openbaar Ministerie rond de pilot Weekendje weg in verzekering gesteld.

TILBURG: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Heuvelring drie inwoners van Tilburg aangehouden. Het drietal van 20, 21 en 22 jaar mishandelde rond 05:00 uur zonder enige aanleiding een 32-jarige horecaondernemer uit het centrum van de stad. Het trio is in
verzekering gesteld voor een Weekendje weg.

Een weekendje in de cel, tot en met maandag? Laat het niet zover komen!

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Tilburgse aangehouden na messteek

TILBURG: De politie heeft zaterdagmorgen een 19-jarige inwoonster van Oosterhout aangehouden. De vrouw was rond 05:00 uur betrokken bij een ruzie aan de Spoorlaan en had daarbij een 21-jarige man uit Vught met een mes in zijn been gestoken. Over de oorzaak van de ruzie bestaat nog geen duidelijkheid. Een ambulance heeft het slachtoffer met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. De vrouw is in verzekering gesteld.

Tilburger in zijn woning overvallen

TILBURG: Vrijdagavond is aan de Ontginningstraat in Tilburg een 46-jarige inwoner in zijn woning overvallen. Rond 22:15 uur werd er bij het slachtoffer aangebeld. Toen hij de voordeur opende stond er een onbekende man bij hem voor de deur en drongen in totaal vier nog onbekende daders de woning binnen. Met een gering geldbedrag en een mobiele telefoon verliet het viertal de woning. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

Politie onderzoekt ramkraak

GOIRLE: Vrijdagavond is er een ramkraak gepleegd bij een kledingwinkel aan De Hovel. Rond 23:15 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg gemeld dat door middel van een auto de glazen pui van de winkel was geramd en meerdere daders de winkel binnen waren gegaan. Toen agenten enkele minuten later ter plaatse kwamen waren de daders al gevlogen. Het is nog niet bekend of er goederen zijn buitgemaakt. De politie is begonnen met een buurtonderzoek.

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat een aantal mensen kort voor en na de inbraak in omgeving van De Hovel aanwezig zijn geweest. Mogelijk zijn zij getuige zijn geweest van de inbraak of beschikken zij over informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak. De politie vraagt hen te bellen met het algemeen
politienummer 0900 8844 of anoniem via het nummer van Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-11-2008 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |