Antwoord op huizencrisis

03/12/2008 11:39

ERA Nederland NV

Manier om snel je huis te verkopen door nieuwe samenwerking

De combinatie van een full-service makelaar en het innovatief gebruik van internet gaat de vastgelopen woningmarkt weer vlot trekken. Dat is het uitgangspunt van de per heden aangekondigde samenwerking tussen de landelijke ERA-makelaarsgroep en Bieden en Wonen. Woningen worden via internet bij opbod verkocht. Startpunt is de lage vanaf-prijs. Niet zonder resultaat: een huis in Den Haag werd binnen 7 dagen na aanmelding verkocht!

Marc Schröder, een van de oprichters van Bieden en Wonen legt uit: "Door de gevolgen van de kredietcrisis en de te hoge vraagprijzen is de markt voor een groot deel tot stilstand gekomen. Onze alternatieve verkoopmethode is een antwoord daarop: consumenten kunnen hun huis nu snel verkopen tegen de marktprijs.. De prijs van de woning komt bij opbod tot stand. De internetverkoop zelf duurt circa een uur. We werken niet met inschrijvingen of biedingen per e-mail: bieders bezichtigen het huis van tevoren, de veilingmeester stelt een tijdstip vast en de verkoop vindt plaats op een afgeschermde website, waarop eerst moet worden ingelogd. De verkoper heeft met de makelaar een minimale verkoopprijs van tevoren vastgesteld. Wordt deze gehaald, dan wordt het huis gegund, daaronder niet. De woning uit Den Haag werd binnen 7 dagen verkocht. De verkoper is enthousiast, de koper is blij en de makelaar ook. Wat wil je nog meer?" Bieden en Wonen is een initiatief van Marc Schröder en Michiel Muller, bekend van andere baanbrekende ondernemingen zoals Tango en Route Mobiel.

Waarom de samenwerking met ERA-makelaars? Woordvoerder Arjan Terpstra vindt dat een logische keuze: "ERA-makelaars vormen de grootste groep makelaars in Nederland. ERA-makelaars zijn sinds 1994 koplopers als innovatief kwaliteitsnetwerk. Het toegankelijk maken van woningaanbod op internet, de landelijke Open Huizen Route, de garantie op de woning en de vrijblijvende waardebepaling vormen slechts een greep uit de zaken die door ERA-makelaars werden geïntroduceerd. Logisch dat wij een nieuwe verkoopmethodiek als deze ook omarmen. Ongeacht of een huis nu op de traditionele manier of via internetverkoop bij opbod wordt verkocht, de promotie, de waardebepaling en de begeleiding van de verkoper is bepalend voor het resultaat. Zeker in deze tijd moet je dat aan een professional overlaten. Onze verkopers betalen ons voor effectiviteit. Wij geloven dat deze samenwerking voor zowel verkopers als kopers een uitstekend resultaat zal opleveren. De verwachting - op basis van de enthousiaste reacties uit de markt - is dat in 2009 enkele duizenden huizen op deze nieuwe manier van eigenaar zullen verwisselen." Meer informatie vindt u op www.era.nl/biedenenwonen.

Amsterdam/Utrecht, 3 december 2008

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.era.nl/biedenenwonen