All Options


Perbericht
Voor directe publicatie

Toekomst van financiële markt is in veilige handen Traders Trophy laat zien dat Nederlandse studenten klaar zijn voor de uitdaging binnen de snelst groeiende sector in de financiële markt.

Amsterdam - 4 December 2008 - Toonaangevende Europese liquidity provider All Options, hoofdsponsor van de Student Traders Trophy Worldwide en Oxyor, trainingsinstituut voor de financiële industrie, feliciteren de winnaars van de Nederlandse Student Traders Trophy Worldwide.

De Student Traders Trophy Worldwide is een nieuwe competitie die dit jaar in Nederland, Hong Kong en Singapore is gehouden; geïnitieerd door Oxyor in samenwerking met de 6 toonaangevende Nederlandse universiteiten, gesponsord door All Options en de NSYE Euronext. De deelnemers in de voorronden hebben indruk gemaakt door de manier waarop ze in staat bleken op marktschommelingen in te spelen. Dat belooft een spannende finale vandaag op Beursplein 5, Amsterdam ­ het traditionele hart van de financiële wereld in Amsterdam.

De studenten, die individueel speelden, zijn uitgedaagd om tot een maximaal niveau te gaan onder complexe speelomstandigheden.Simon Meijlink van Oxyor merkte op: ,,In de huidige financiële markten is het vinden van de juiste mensen essentieel; dat zijn mensen die niet alleen winst weten te maken, maar die tegelijk risicos bewaken en die ,,correct met klanten en andere tegenpartijen omgaan. Onze simulaties zijn erop gericht het gedrag van participanten op al deze factoren in kaart te brengen en kunnen daarom heel goed gebruikt worden in selectietrajecten, maar zeker ook in trainingsomgevingen.

Allard Jacobs, CEO van All options: "Deze real-world simulatie is de eerste in zn soort en vindt plaats in een tijd waar de focus in de financiële wereld verschuift en steeds meer afstand neemt van de high-risk benadering. De rol van market makers en liquidity providers - low risk approach
- groeit daarom snel en deze trading simulatie heeft aangetoond dat Nederland het talent in huis heeft om van deze kans te profiteren. Om ons geloof in deze simulatie te bevestigen bieden wij de drie winnaars een baan aan."