Gemeente Helden

Businesskansen rond Floriade

Tweede Kansenkaartbijeenkomst in december

VENLO Regio Venlo houdt op donderdagavond 4 december in het Parkhotel* in Horst aan de Maas een tweede Kansenkaartbijeenkomst voor ondernemers en organisaties die businesskansen zien in de komst van de Floriade naar onze regio.


*Het Parkhotel ligt aan de Tienrayseweg 2, direct aan de afslag 10 (Horst Noord) van de A73

In DOK6 in Helden kwamen vorig jaar september een kleine tweehonderd ondernemers en andere belangstellenden bij elkaar om ideeën uit te wisselen rond de Floriade. De uitdaging was om gezamenlijk de businesskansen te formuleren van dit wereldevenement voor onze regio. Op welke manier kunnen ondernemers daarop inspelen met nieuwe initiatieven? Niet alleen in de sfeer van de agribusiness zelf, maar ook vanuit onder meer onderwijs, voedingstechnologie, recreatie en kunst.
Deze uitdaging leverde meer dan zeventig ideeën op. Aan het einde van de dag waren er strategische coalities ontstaan van uiteenlopende partijen die verschillende ideeën samengevoegd hadden in vijftien veelbelovende projecten. De projecten varieerden van innovatieve voedingsproducten tot een verpakkingsloze supermarkt en een ecologisch recreatieproject. Om ervoor te zorgen dat het niet bij eenmalige goede voornemens zou blijven, werd bij elk project iemand aangewezen als projecttrekker. Deze heeft het voortouw genomen.voor de verdere ontwikkeling van het betreffende project.

Tijdens de tweede Kansenkaartbijeenkomst, op 4 december in Horst aan de Maas, passeren enkele vergevorderde projecten van vorig jaar de revue: hoe staan ze ervoor, hoe ver zijn ze? Welke inspiratie bieden ze? Ook krijgen de bezoekers deze avond handvatten aangereikt om een stap vooruit te zetten door middel van gericht netwerken.

Verder biedt de bijeenkomst een doorkijk naar euregionale samenwerking rond de Floriade. Want inmiddels is duidelijk geworden dat ook ondernemers in Duitsland de Floriade hebben ontdekt en daar businesskansen in zien. Naar aanleiding daarvan is voor het voorjaar van 2009 een Duits-Nederlandse Kansenkaart in voorbereiding, waarvan de verwachting is dat ondernemers over de grens heen de handen ineen slaan om nieuwe initiatieven te ontplooien. Een opmaat daartoe wordt geboden met de presentatie van enkele treffende voorbeelden van Duits-Nederlandse samenwerking.

Ten slotte worden de bezoekers van de decemberbijeenkomst bijgepraat over de jongste ontwikkelingen bij de Floriade.

De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

De Kansenkaart wordt georganiseerd door Regio Venlo, het samenwerkingsverband van de gemeenten Helden, Horst aan de Maas, Gennep, Venlo en Venray en staat onder leiding van Wiel Aerts, oa. voorzitter van de Duits-Nederlandse Businessclub Maas Rhein..

Wie instapt, onderneemt voor eigen kansen; de Kansenkaart is geen subsidieregeling.

Voor meer informatie kunnen ondernemers zich wenden tot Jessie Riechelman via info@regiovenlo.nl. Hier kunnen zij zich ook opgeven om deel te nemen.


31-10-2008 16:04