Senternovem


02-12-2008 | Persbericht

Start Europees project duurzaam renoveren aan Oude Delft

Op 4 december zijn de Delftse stichting De Witte Roos, de TU Delft en landelijk kennisinstituut CURNET gastheer voor de feestelijke start van het High Profile Europese project "Livinggreen.eu" in Delft. Het startsein wordt om 16:00 uur gegeven door Wethouder Vuijk. Aan de Oude Delft 73 installeert hij een heel bijzondere deur. Alle Delftenaren zijn hierbij welkom.

Livinggreen.eu is een samenwerkingsverband tussen organisaties, kennisinstellingen en gemeenten in Duitsland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië en Nederland. In elk van deze landen wordt een monumentaal pand volgens de laatste duurzame technieken en inzichten gerenoveerd. In Delft wordt het patriciershuis aan de Oude Delft 73 gerenoveerd.

Met de renovatie van deze monumenten uit verschillende perioden laat Livinggreen.eu zien dat duurzame renovatie van ieder pand mogelijk is.

Om deze boodschap uit te dragen worden er tijdens en na de renovaties activiteiten georganiseerd voor burgers en professionals. Zij kunnen zo kennismaken met de mogelijkheden van duurzaam renoveren. Dit initiatief wordt medegefinancierd door het samenwerkingsprogramma Interreg IVB van de Europese Unie.

Door op deze manier de kennisoverdracht rond duurzaam renoveren te versnellen levert Livinggreen een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid van steden in Noord-West Europa. Delft haalt hiermee weer een project binnen dat de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en particulieren op het gebied van duurzaam leven verder versterkt.

Dit unieke initiatief wordt door de gemeente Delft van harte ondersteund. Zo leveren zowel burgemeester Verkerk als de wethouders Vuijk en Merkx bijdragen aan de startbijeenkomst op 4 december. Ook voor het ministerie van VROM is dit project belangrijk en wordt die dag vertegenwoordigd door Peter van Veen, Clustermanager Bouwkwaliteit.

Vanaf 2009 zullen De Witte Roos, TU Delft en CURNET de publieksactiviteiten starten, let op de aankondigingen.