Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Reactie op concept Ruimtelijke visie De Esch mogelijk tot 8 december

De termijn voor het reageren op de concept Ruimtelijke visie De Esch is verlengd. Bewoners kunnen tot maandag 8 december reageren op de conceptvisie en niet, zoals in de bewonersbrief vermeld staat, tot en met vrijdag 5 december. De reactietermijn is verlengd vanwege problemen met het downloaden van de concept Ruimtelijke visie De Esch op de website.

De deelgemeente heeft een ruimtelijke visie voor De Esch opgesteld, waarmee een vervolg wordt gegeven aan de verbeterpunten uit de Wijkvisie De Esch. De conceptversie van de ruimtelijke visie is maandag 1 december j.l. gepresenteerd tijdens een bewonersavond in de raadzaal van het deelgemeentekantoor aan de Oostzeedijk.

In de ruimtelijke visie zijn de kwaliteiten van De Esch en de wensen van bewoners, geuit in april 2007 bij een bewonersavond, uitgewerkt. Zo is opgenomen dat het groen in de wijk centraal staat en dat de Oude Plantage als park gehandhaafd blijft. Het centrumgebied rondom de waterbakken is een van de verbeterpunten. Dit gebied vormt het hart van de wijk en is nu niet als zodanig ingericht. Het winkelcentrum is een ander verbeterpunt. Hierover is opgenomen dat dit zodanig wordt aangepakt dat het winkelcentrum een geheel gaat vormen met haar omgeving.

Schriftelijk of per e-mail reageren

Belangstellenden konden maandag 1 december j.l. tijdens de bewonersavond al reageren op de conceptvisie. Tot maandag 8 december kunt u ook schriftelijk uw reactie aan de deelgemeente kenbaar maken of per e-mail op deelgemeente@kc.rotterdam.nl Het dagelijks bestuur zal nauwkeurig afwegen welke reacties wel en niet verwerkt kunnen worden. Een terugkoppeling hiervan ontvangt u in januari 2009. Begin 2009 wordt de concept Ruimtelijke visie De Esch in de commissie Ruimte besproken en daarna ter vaststelling voorgelegd aan de deelraad.