Politie Groningen

Babbelaar aangehouden

Groningen, 04-12-2008 o Woensdag is bij de politie een kleine tiental meldingen binnengekomen over een nieuw soort babbeltruc. Een onbekende man belde in Groningen-Zuid bij oudere mensen aan. Hij deed zich voor als een medewerker van Essent. Hij verzocht de mensen direct hun woning te verlaten in verband met een mogelijk gaslek. Geen van de bewoners is hierop in gegaan, waarna de man weer vertrok.

Een duidelijk signalement is er niet, maar het gaat om een man van circa 30-35 jaar met kort haar. De politie waarschuwt om niet op dit soort verhalen in te gaan. Neem wel altijd contact op met de politie om melding van dit soort praktijken te doen, indien u slachtoffer bent. En noteer zoveel mogelijk kenmerken van de persoon die bij u aanbelt.

Zaterdag 29 november probeerde een man iets soortgelijks. De onbekende man belde bij een woning aan de Petrus Campersingel aan en vertelde dat zijn opa met een hartinfarct was opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle. Hij had geld nodig om daar te komen. Hij noemde zijn opa bij naam en vertelde dat hij een paar huizen verderop woonde. Hij vroeg 50 euro en kreeg dat van de bewoners ook mee. Toen het gedupeerde echtpaar het ging controleren, zagen ze de bewuste opa in huis staan. Er bleek niks aan de hand te zijn. Woensdagavond meldde een 24-jarige man uit Eesergroen zich aan het hoofdbureau van de politie. Hij vertelde dat hij nog boetes open had staan. Hij vertelde ook dat hij in de afgelopen weken veelvuldig mensen heeft opgelicht. Hij kon zich het verhaal over zijn opa met een hartinfarct nog herinneren. Van deze oplichtingspraktijk is echter maar een keer aangifte gedaan. Mogelijk zijn er inderdaad meerdere mensen gedupeerd door het verhaal, of een soortgelijk verhaal, van deze man. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).