Bredeschool.nl

Utrecht aan de slag met combinatiefuncties

donderdag 04 december 2008

Ook in Utrecht wint de brede school terrein. Vorige week gaf wethouder Jeugd, Rinda den Besten, het startschot voor de invoering van combinatiefuncties op brede scholen in de gemeente Utrecht.

`Brede scholen zijn ontzettend belangrijk bij het vergroten van die ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom heeft de gemeente Utrecht fors geïnvesteerd in de combinatiefuncties. Wij denken dat we met de combinatiefuncties de brede scholen een enorme boost kunnen geven', zo meldt de wethouder op de website van de gemeente Utrecht. Met de ondertekening van de `Stedelijke Overeenkomst Combinatiefuncties' door alle partners maakt de gemeente Utrecht de weg vrij voor de verdere ontwikkeling van de brede school. Schoolbesturen, sportverenigingen, welzijns-, cultuur- en zorginstellingen en gemeente hebben de afgelopen periode zich ingezet om het brede schoolbeleid uit te stippelen.

De ondertekening vond plaats tijdens de Stedelijke Bijeenkomst Brede School vorige week dinsdag 25 november. Eén van de nieuwe ontwikkelingen is de aanstelling van een brede schoolcoördinator voor iedere brede school in Utrecht. De gemeente Utrecht is zeker geen nieuwe speler op het brede schoolveld. Sinds 1998 werkt de gemeente aan de ontwikkeling van brede scholen (Forumscholen).