Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Beantwoording vragen over de uitspraken van de voorzitter van het Nederlands Palestina Komitee over het einde van Israël en Palestijnse zelfmoordaanslagen

04-12-2008

Graag bied ik u hierbij de antwoorden aan op de schriftelijke vragen gesteld door het lid Wilders over de uitspraken van de voorzitter van het Nederlands Palestina Komitee over het einde van Israël en Palestijnse zelfmoordaanslagen. Deze vragen werden ingezonden op 24 november 2008 met kenmerk 2008Z07519 / 2080906100.

De minister van Buitenlandse Zaken,

Drs. M.J.M. Verhagen

Antwoorden van de heer Verhagen, minister van
Buitenlandse Zaken op vragen van het
lid Wilders
(PVV) over de uitspraken van
de voorzitter van het Nederlands Palestina Komitee over het einde van Israël en Palestijnse zelfmoordaanslagen.

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht 'Voorzitter Palestina Komitee: IJveren voor einde van Israël'1 (#ftn1)?

Antwoord

Ja

Vraag 2
Deelt u de mening dat de uitspraken die de heer Lankamp - tevens lid van GroenLinks- doet in het interview over het einde van Israel volstrekt onacceptabel zijn? Zo neen, waarom niet?

Vraag 3
Neemt u afstand van zijn opmerkingen dat Palestijnse zelfmoordaanslagen te beschouwen zijn als een vorm van legitiem gewapend verzet? Zo neen, waarom niet?

Antwoord

Ik voel mij niet door de heer Lankamp aangesproken. Ik verwerp en betreur ten zeerste opvattingen die suggereren dat zelfmoordaanslagen of terrorisme legitiem zouden zijn. De opvattingen van de heer Lankamp zijn de mijne niet, maar ik zal hem niet het recht ontzeggen gebruik te maken van zijn vrijheid van meningsuiting.


1 (http://www.minbuza.nl:80#):
http://www.refdag.nl/artikel/1373699/Voorzitter+Palestina+Komitee+IJveren


---