BASF

ARNHEM 4 DECEMBER - Chemieconcern BASF en advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS bundelen hun krachten op het gebied van waterveiligheid. Door de inbreng van het product Elastocoast van BASF en de kennis van waterveiligheid van ARCADIS hoopt het duo wereldwijd dijken te versterken. Hiervoor is woensdag 3 december een overeenkomst getekend waarin beide partijen hun vertrouwen in elkaar uitspreken. Dat maakten BASF en ARCADIS bekend.
Proeven in Ouwerkerk en Petten lieten zien wat al eerder bleek uit een proef in Duitsland: door de elasticiteit en de open structuur van het product Elastocoast neemt de kracht van het water sterk af en lopen de dijken minder schade op. Zelfs een zware proef met een golfslagsimulator werd goed doorstaan, zo concludeerden ook Rijkswaterstaat, deTU Delft en de Universiteit van Amsterdam. Elastocoast is een transparante twee-componenten kunststof die breukstenen met elkaar verbindt. Zo ontstaat een waterdoorlatende en stevige dijkbekleding, die bovendien een uitstekende voedingsbodem biedt voor ecologisch belangrijke flora en fauna.

Beide partijen zijn enthousiast. Market developer Johan Rasing van BASF: ,,ARCADIS weet alles van waterbouwkunde, wij beschikken over de chemische kennis. Dat is een ideale combinatie om Elastocoast met succes in de markt zetten. Volgens directeur water Frank Goossensen van ARCADIS biedt de samenwerking wereldwijd kansen. ,,Het merendeel van de wereldbevolking woont in een delta. Omdat twee grote namen op hun eigen vakgebied de handen ineen slaan, biedt dat voor onze klanten een basis van vertrouwen.

Over ARCADIS
ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, milieu en gebouwen. We werken aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 13.500 medewerkers en meer dan 1,5 miljard euro aan omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities.

Over BASF
BASF is wereldwijd de toonaangevende onderneming in de chemische industrie - The Chemical Company. Haar portfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingsproducten en fijnchemicaliën tot olie en gas. Als een betrouwbare partner helpt BASF haar klanten in vrijwel alle bedrijfstakken om succesvol te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente systeemoplossingen, speelt BASF een belangrijke rol in het vinden naar antwoorden op wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie efficiency, voeding en mobiliteit. BASF heeft ruim 95.000 medewerkers in dienst en een omzet van bijna 58 miljard euro in 2007.
Meer informatie over de BASF groep vindt u op internet: www.basf.com.

BASF Nederland B.V., 04 dec 2008

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378