Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


4 dec 2008

Hotels Turkije ontvangen erkenningschildje Kenwerk

De eerste twee Turkse hotels met een officiële Kenwerk-erkenning zijn een feit. Op woensdag 26 november overhandigde de staatssecretaris van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, het erkenningschildje aan de heer Kursut, Human Resource manager van hotel Dedeman in Ankara. Diezelfde dag ontving Swissôtel Ankara het schildje uit handen van Kenwerk-directeur Alien Cnossen.

De uitreiking vond plaats tijdens een Nederlandse handelsmissie aan Turkije van 23 tot 28 november. Met die handelsmissie willen onderwijs, overheid en bedrijfsleven de relatie met Turkije verdiepen en de samenwerking versterken. De onderwijsdelegatie werd aangevoerd door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt.

Kwaliteitsafspraken
Beide hotels voldoen met de officiële erkenning aan de internationaal gestelde kwaliteitsafspraken voor leerbedrijven. Zo hebben zij bijvoorbeeld een leermeester in dienst die voldoende tijd vrijmaakt voor de begeleiding van de leerling. De twee hotels zijn bovendien opgenomen in het internationale openbare register leerbedrijven van Kenwerk.

Meerdere erkenningen
Hotel Dedeman Ankara maakt samen met een tiental zusterbedrijven deel uit van de Dedeman hotelketen. De hotels bevinden zich onder andere in grote, bekende toeristische steden als Bodrum en Antalya. De keten onderzoekt op dit moment of er nog meer hotels in aanmerking komen voor een erkenning en in de toekomst door Kenwerk gecertificeerd kunnen worden. Het hotel gaf tijdens de onderscheiding aan zich graag in te zetten voor de begeleiding van internationale stagiairs. De keten wil graag jonge mensen aan zich binden en hen laten kennismaken met de Turkse cultuur, werk- en leefomgeving.

Swissôtel
Kenwerk-directeur Alien Cnossen zette tijdens een feestelijke onderscheiding Swissôtel Ankara in het zonnetje. Uit het erkenningsgesprek met de Kenwerk-adviseur bleek dat het bedrijf ruimschoots voldoet aan de internationale erkenningscriteria. Het leerbedrijf kenmerkt zich door een vooruitstrevend HRM- en opleidingsbeleid. Swissôtel Ankara en hotel Dedeman zijn erkend voor stagiairs op niveau 3 en 4, en voor de opleidingen Kok, Medewerker Bediening, Front Office.

*

*

*

*

*


* 27, 28-11 en 12-12-2008
3-daagse training Curriculumontwikkeling
* 09-12-2008
Game verantwoord Â. en geniet eens van een apple(visie)!

* 09 en 10-12-2008
BeroepsPraktijkVorming