Politie Zuid-Holland-Zuid

04/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 04-12-2008 o Persberichten district I

AANRIJDING OP NIJVERHEIDSWEG
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op de Nijverheidsweg heeft woensdagmiddag 3 december een aanrijding plaatsgehad tussen twee personenautos. Een 29-jarige automobiliste uit Zwijndrecht zag te laat dat de auto voor haar stilstond om af te slaan naar een benzinestation. Haar zicht werd mogelijk belemmerd door de laagstaande zon. De 29-jarige werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht waar zij na onderzoek weer huiswaarts mocht. Beide autos liepen schade op. De 49-jarige bestuurder van het aangereden voertuig raakte niet gewond.

VERDACHT VAN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 3 december een 23-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van een medewerkster bij een instelling aan de Spuiboulevard in Dordrecht. De verdachte was daar met zijn vader in verband met financiële hulp. Op het moment dat ze niet verder geholpen werden, werd de 23-jarige man boos en vernielde een toetsenbord bij de computer van de medewerkster. Vervolgens zou hij haar hebben bedreigd. De vrouw deed aangifte waarop de politie de man op zijn woonadres in Papendrecht aanhield. Het mes is in beslaggenomen, de verdachte in verzekering gesteld.

MAN VERNIELT BORDEN EN BEDREIGT EIGENAAR EETGELEGENHEID DORDRECHT Een 29-jarige man uit Dordrecht is op woensdagavond 3 december aangehouden na vernieling van spullen en bedreiging van de eigenaar van een eetgelegenheid aan de Voorstraat. De 29-jarige kwam de zaak binnen en zou de 57-jarige eigenaar bij de keel hebben gegrepen en hem hebben bedreigd. Vervolgens zou hij met borden hebben gegooid waardoor flessen drank kapot spatten. Daarna vertrok de boze man. De politie werd ingeseind die de aangifte van de eigenaar opnam en de verdachte op het politiebureau aanhield waar hij zich meldde om zijn kant van verhaal uit de doeken te doen. De man is ingesloten, de politie onderzoekt de zaak.

BEWONER OVERLOOPT INBREKERS
ZWIJNDRECHT Een bewoner, wonend aan de Westpier, heeft woensdagmiddag 3 december omstreeks 12.30 uur drie inbrekers overlopen in zijn huis. De drie knapen hadden een Noord-afrikaans uiterlijk en hun leeftijd wordt rond de 15-17 jaar geschat. Zij vluchtten via een brandpoort richting Klippershaven waarna ze rechtsaf de Westpier op renden richting
Maasboulevard. Aan het einde van de Maasboulevard renden ze rechtsaf richting Scheepmakerij. In de woning werd niets buitgemaakt. De bewoner zal aangifte doen.
Indien er getuigen zijn die aanslaan op het signalement van de verdachten en/of de drie gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

INBRAAK WONING: GITAREN EN WISKEY WEG
DORDRECHT Op woensdag 3 december tussen 17.15 en 22.00 uur is ingebroken in een woning in de H.W. Mesdagstraat. De bewoner ontdekte de inbraak s avonds bij thuiskomst. De voordeur was verbroken en er brandde licht in huis. Er onbrak een lcd-tv, laptop, drie gitaren en flessen whisky. De bewoner deed aangifte bij de politie. Die stelt een sporenonderzoek in. Mensen in de omgeving die iets van de inbraak of verdachte personen gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)