Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Gezocht: nieuwe leden voor cliëntenraden gefuseerde UWV/CWI

De CG-Raad vaardigt mensen af in de cliëntenraden van het UWV. Door de fusie van het UWV met CWI worden de cliëntenraden opnieuw ingericht. Er komen elf regionale raden en één landelijke raad. De CG-Raad heeft vacatures voor de regionale raden. Heeft u belangstelling? Meldt u dan aan!

De leden van de cliëntenraden geven het UWV/CWI op grond van hun persoonlijke ervaring hun mening over de dienstverlening en adviezen. Het is belangrijk werk om de mensen die een uitkering krijgen van het UWV/CWI, een stem te geven.

Rol van cliëntenraden

De cliëntenraden maken knelpunten zichtbaar en doen voorstellen voor betere dienstverlening. Het zijn stuk voor stuk volwaardige gesprekspartners die gevraagd en ongevraagd meedenken en adviseren over de dienstverlening van UWV. U kunt hier (hyperlink www.clientenraad-uwv.nl/pagina_297.html) meer vinden over wat van de leden van cliëntenraden wordt verwacht.

Afvaardigen

De CG-Raad vaardigt in elke regionale raad twee mensen af, want de leden van de cliëntenraden worden voorgedragen door 'cliëntenorganisaties' zoals de vakbonden en chronisch zieken en gehandicaptenorganisaties. U kunt invloed hebben op de kwaliteit van de dienstverlening van het UWV. En daarmee invloed op de levens van mensen met een handicap of chronische ziekte. Want de rol van het UWV kan cruciaal zijn bij het vinden van werk en het ontvangen van een uitkering. Het is belangrijk dat u ervaring heeft met de dienstverlening van het UWV/CWI doordat :


1. u geniet van een (slapende) uitkering van het UWV zoals de Wajong, WAO of WIA of;

2. u gebruik maakt van WIA-voorzieningen bij werk of;
3. u een indicatie voor de Wsw heeft/krijgt of;
4. u ingeschreven staat als werkzoekende bij wat voorheen het CWI was bijvoorbeeld als niet-uitkeringsgerechtigde of Wwb-gerechtigde.

Profiel

De CG-Raad zoekt mensen die zich herkennen in het onderstaande profiel:


* U heeft ervaring met het UWV/CWI zoals hierboven beschreven.
* U bent lid van een van de leden van de CG-Raad. ( U vindt hier het ledenoverzicht).

* U heeft een handicap en/of chronische ziekte.
* U bent zo mogelijk actief in de ondersteuning van klanten van het UWV in de regio.

* U kunt knelpunten in de uitvoering herkennen en goed omschrijven.
* U bent communicatief vaardig en zoekt samenwerking met collega-cliëntenraadsleden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Marcella de Bruijne via mdebruijne@cg-raad.nl. Stuur uw CV mee. Zij geeft uw gegevens en CV door aan de ondersteuner in uw regio. Wilt u meer weten over de regio waarbinnen u valt? Kijk dan hier voor de regio-indeling.

(Geplaatst: 4 december 2008)

---