Gemeente Spijkenisse


'Veilig opgroeien' in Spijkenisse van start met grootschalige jongerenenquête

04 december 2008

De gemeente Spijkenisse wil nieuwe plannen maken om het opgroeien van jongeren veiliger en prettiger te maken.

Om een goed beeld te krijgen van de leefomgeving van jongeren, is in samenwerking met de GGD deze week een jongeren enquête van start gegaan.

Jongeren kunnen via internet vragen beantwoorden over onder andere school, relaties met vrienden en familie en de buurt waarin ze wonen. De enquête kan tot 19 december 2008 worden ingevuld. Op basis van de uitkomsten van de enquête beslist de gemeente welke wijken in aanmerking komen voor het programma Veilig Opgroeien. Wie meedoet aan de enquête maakt kans op een leuke prijs. De gemeente verloot één Nintendo Wii en twee i-Pods. De winnaars worden in januari 2009 bekend gemaakt.

De jongerenenquête is onderdeel van het programma 'Veilig Opgroeien in Zuid-Holland'. Met dit programma ondersteunt de provincie Zuid-Holland gemeenten actief bij het voorkómen van ernstige jeugdproblematiek. Het doel van Veilig Opgroeien is een wijk creëren waarin jongeren worden aangemoedigd hun capaciteiten aan te spreken en zich op een positieve manier te ontwikkelen. De aanpak is wijkgericht. Niet alleen professionals, maar iedereen in de wijk werkt mee aan een veilige omgeving.

Dit sluit erg goed aan op het jongerenbeleid van de gemeente Spijkenisse. Spijkenisse wil kinderen kansen bieden een veilige en gelukkige jeugd te beleven, hun talenten te ontplooien en zich te ontwikkelen tot zelfstandige, zelfverzekerde volwassenen. In de visie van de gemeente werken alle bij de jeugd betrokken organisaties gezamenlijk aan een aanpak om jongeren problemen snel en effectief te helpen. Hiernaast spant de gemeente Spijkenisse zich in om samen met de inwoners de leefbaarheid in de wijken te verbeteren en de sociale cohesie te versterken.

De enquête kan alleen worden ingevuld door jongeren die een uitnodiging hebben ontvangen met een wachtwoord.

Externe links


* Jongeren enquête Jongeren enquête 'Communicaties that Care'