Gemeente Vlaardingen


Oliespoor in Vlaardingen na brand Pernis

04 december 2008

In Vlaardingen-West ligt een 100 meter breed spoor van olieachtige druppels als gevolg van de brand van donderdagmiddag 4 december 2008 in een installatie van Shell Pernis. De olieachtige substantie kan terecht zijn gekomen op uw eigendommen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de samenstelling van de druppels en hoe dit moet worden schoongemaakt.

Burgers die last hebben van de gevolgen van de brand kunnen dit vanaf vrijdag 5 december 08.00 uur melden bij de Gemeente Vlaardingen via telefoonnummer 010-248 4000. In geval van nood kan direct contact opgenomen worden met de wachtdienst van de gemeente Vlaardingen via telefoonnummer 010-248 4777. De gemeente Vlaardingen geeft alle meldingen door aan Shell. Shell neemt vervolgens contact met u op over de schade.

De brandweer had de brand bij Shell aan de Vondelingenweg snel onder controle. Het vuur was ontstaan na een lek in een pijpleiding vlakbij een zogeheten kraakinstallatie, waarin brandstoffen worden gedestilleerd uit ruwe olie. Niemand raakte gewond. Wel hebben twee mensen rook ingeademd.