Koningin bezoekt University College London (UCL)

Hare Majesteit de Koningin heeft hedenmiddag een bezoek gebracht aan het Department of Dutch van de University College London (UCL). Tijdens haar bezoek overhandigde de Koningin het eerste exemplaar van een nieuwe Engelse vertaling van 'Bewogen en bevlogen. Het Europees elan van Prinses Beatrix' aan mevrouw Catherine Dyas - van Popta.
De Engelse vertaling 'Younng, inspired, and committed - the chronicle of a Euroopean venture 1962-1968' staat onder redactie van Prof. Jane Fenoulhet, hoofddocent Nederlands aan het UCL.

Het boek vertelt het verhaal van de Europese Werkgroep, een pan-Europese vrijwilligersorganisatie van jongeren die zich inzette voor het Europese ideaal en het stimuleren van hulp en welvaart in onderontwikkelde gebieden. Prinses Beatrix was presidente van de Europese Werkgroep. Mevrouw Catherine Dyas -" van Popta is de dochter van een oud-lid van de European Working Group, Martin Dyas.

Het University College London, opgericht in 1826, was de eerste Engelse universiteit die studenten toeliet ongeacht sociale achtergrond. Het Department of Dutch is het eerste en grootste centrum voor Nederlandse studies in het Verenigd Koninkrijk.



RVD Mediafeed