Onderwijsbond CNV


Nieuws

3 december 2008

Meld bronnen van regeldruk!

Categorie: Project combinatiedruk werk en prive

Een van de oorzaken van de hoge werkdruk in het onderwijs is de grote administratieve last door regelgeving vanuit de inspectie, het ministerie en andere overheidsdiensten. CNV Onderwijs wil met dit thema aan de slag en vraagt de leden concrete werkdrukverhogende regelgeving te melden.

Uit de vele reacties op een eerdere oproep van CNV Onderwijs bleek dat de regeldruk erg hoog is. Vooral de vele administratieve handelingen ten behoeve van zorg voor en eventuele doorverwijzing van zorgleerlingen werden heel vaak genoemd.
CNV Onderwijs heeft inmiddels ook met de politiek gesproken over deze signalen uit de praktijk. De politiek is op zich geĂŻnteresseerd in het thema regeldruk, maar wil graag zo concreet mogelijke voorbeelden krijgen van bestaande regelgeving die de werkdruk verhoogt en dus gewijzigd zou moeten worden.
Kortom: het is duidelijk dat de administratieve druk hoog is, maar het is nog niet altijd voldoende duidelijk waar deze druk vandaan komt. Om hier daadwerkelijk iets aan te kunnen doen, moet er meer duidelijkheid komen over de bronnen van de regeldruk. Pas op dat moment kunnen er volgende stappen worden genomen. Daarom wil CNV Onderwijs de leden vragen ons zo concreet mogelijk de werkdrukverhogende regelgeving te melden.

OPROEP: Kunt u zo duidelijk mogelijke voorbeelden geven van concrete regelgeving van de inspectie, van het ministerie of van andere overheidsdiensten die zouden moeten veranderen om de werkdruk op scholen te verlichten. Stuur een e-mail naar
werkdruk@remove-this.cnvo.nl. Alvast bedankt voor uw medewerking.
---