Ingezonden persbericht


Nieuw boek bij uitgeverij TIEM:
Regie op outsourcing

Baarn, 4 december 2008,
Bij uitgeverij TIEM is verschenen het boek 'Regie op outsourcing; grip op uitbestedingsrelaties'. Het boek is een initiatief van PON, Platform Outsourcing Nederland. Dertien adviesbureaus, alle aangesloten bij PON, hebben in het boek hun ervaringen en visies gebundeld. Het gaat om BlinkLane, EquaTerra, Gartner Consulting, Kirkman Company, KPMG, M&I/Partners, Mitopics, PricewaterhouseCoopers, Significant, Synotion, Twynstra Gudde, Verdonck, Klooster & Associates en Quint Wellington Redwood. Een redactieraad onder voorzitterschap van prof. drs. J. Arno Oosterhaven heeft de bijdragen op hun inhoudelijke kwaliteit beoordeeld.

Organisaties die grip willen op hun uitbestedingsrelatie kunnen zich met dit boek oriënteren op het onderwerp en krijgen antwoord op vragen als:
- Wat is regie op outsourcing

- Waarom is regie gewenst en wat levert het op
- Wat zijn de belangrijkste regieprocessen en -activiteiten
- Welke regietaken, -rollen of -functies zijn te onderscheiden
- Welke competenties zijn ervoor nodig
- Hoe richt men een regiefunctie in

- Welke stappen moet men zetten om tot een regieorganisatie te komen
- Wat maakt regie succesvol

- Waar gaat het naar toe met regie.

Het boek geeft geen eensluidende antwoord op deze vragen; daarvoor is het kennisgebied nog te jong. Elk van de adviesbureaus legt zo zijn eigen accent. Er is dus sprake van een grote verscheidenheid. Eén van de doelstellingen van het boek is de lezer die diversiteit aan inzichten te laten zien, opdat hij zijn beslissing om ict-taken en -functies (opnieuw) te gaan uitbesteden zo goed mogelijk kan onderbouwen.

Regie op outsourcing; grip op uitbestedingsrelaties (isbn 978-90-79272-04-4) kost 29,75 (incl. btw en excl. verzendkosten) en is te bestellen via de boekhandel of via www.tiem.biz.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht