Politie Limburg-Noord

Tekstkar bij verkeersproject Beegden ingezet


Datum: 4-12-2008
Tijd bericht: 13:38
Plaats: Beegden
Het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid van de politie Limburg-Noord heeft een tekstkar op de Heerstraat ingezet om de aandacht van de weggebruiker te vragen voor het verkeersproject in de straat. Het is een experiment en we zijn benieuwd wat de ervaring hiermee is.

Het Verkeershandhavingsteam gaat voor het eerst een tekstkar op de weg inzetten. Deze informeert met geprogrammeerde teksten, gerelateerd aan de aard van de controle, de weggebruiker over het project. Zo hoopt de politie het gedrag van de weggebruikers positief te beïnvloeden. Inmiddels zijn de eerste zes weken van het project bijna om. Binnenkort wordt er een tussenmeting uitgevoerd, die informatie moet geven over de stand van zaken.

Het TSV treedt vanaf 3 november 2008 gedurende een half jaar in zeswekelijkse fases handhavend op. Tussenmetingen moeten de effecten van de handhaving aantonen, waarna de werkwijze kan worden aangepast. Om de weggebruikers extra te attenderen om zich aan de snelheid te houden zijn ook mottoborden geplaatst.