Gemeente Helmond


Weth. Stienen reikt 50e starterslening uit

Donderdag 4 december heeft wethouder F. Stienen van Stedelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting en Grondzaken de 50e starterslening uitgegeven.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde de wethouder de benodigde documenten hiervoor aan de heer Brouwers en mevrouw Szydlowska.

De gemeentelijke starterslening is een aantrekkelijke aanvullende hypotheek die de Helmondse woningmarkt beter bereikbaar maakt voor starters.

In Helmond hebben starters de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen voor de aankoop van een huis. Afhankelijk van hun inkomen en een aantal andere voorwaarden, kunnen starters maximaal 20% van de koopsom inclusief verwervingskosten tot een maximum van 36.500 lenen.

Voordelen

Voordeel van de starterslening is dat er de eerste drie jaar geen rente verschuldigd is, bovendien hoeft in deze periode geen aflossing worden gedaan. Na het derde jaar wordt de rente aangepast en vastgesteld tot en met het 15^e jaar.

Extra aflossingen op de starterslening zijn altijd en zonder boete mogelijk. Bij verkoop van de woning wordt de restantschuld in één keer afgelost. De afsluitprovisie bedraagt 1,5% over de hoofdsom van de lening. De looptijd van de lening is dertig jaar, tenzij de lening lager is dan 10.000.

Voorwaarden

Aan de starterslening is een aantal voorwaarden verbonden. Ten eerste is de lening in principe beschikbaar voor iedereen met een lager inkomen die in Helmond een huis wil kopen. Daarnaast zijn de prijs van de woning en het inkomen van de aanvrager bepalend of en in welke mate iemand in aanmerking komt voor een lening. Voor uitgebreide informatie kunnen geïnteresseerden informatie opvragen via de Stadswinkel of hier klikken.