Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht, 05-12-2008

Alcoholcontrole

VIANEN / IJSSELSTEIN De politie heeft tussen donderdagavond 22.00 uur en vrijdagmorgen een alcoholcontrole gehouden op verschillende plaatsen (Hoekenstraat, Kanaalweg, Korte Kerkstraat, Aime Bonnastraat) in Vianen en op de Utrechtseweg in IJsselstein. In totaal moesten 242 bestuurders een blaastest afleggen (waarvan 222 in Vianen). In Vianen zijn vijf automobilisten aangehouden die te veel hadden gedronken. De bestuurder met het hoogste alcoholgehalte in zijn lichaam, een 43-jarige Vianees, blies 765 ug/l en raakte daardoor zijn rijbewijs kwijt. Nog één andere bestuurder had meer dan 570 ug/l in hun lichaam van hen werd ter plekke het rijbewijs ingevorderd, één bestuurder bleef onder het wettelijk toegestane maximum en mocht zijn weg vervolgen en tegen twee bestuurders is proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van enkele uren uitgereikt.

Aangehouden voor mishandeling

IJSSELSTEIN De politie heeft donderdagavond 4 december een 70-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van mishandeling van een plaatsgenoot.

Omstreeks 23.25 uur kreeg de politie de melding dat een 68-jarige man uit IJsselstein bij een ruzie op de Eksterweg was geslagen door een 70-jarige man. De 68-jarige man belde de politie en agenten kwamen ter plaatse. De man had verwondingen in zijn gezicht en moest zich daaraan in het ziekenhuis laten behandelen. Hij verklaarde dat hij bij het uitlaten van zijn hond ruzie had gekregen met een andere hondenbezitter en door hem was mishandeld. De politie achterhaalde het adres van de verdachte en hield hem aan bij zijn woning. Hij is ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek.