Provincie Overijssel

Zie, de Sint komt overal in Overijssel

sintgroep85282.jpg (83 Kb)

De kinderen van Basisschool Het Kompas in Nieuwleusen beleefden vanochtend een heel spannend moment: Sint en Piet kwamen niet! Met zijn allen zijn zij met een bus van Provincie Overijssel gaan zoeken. En gelukkig vonden zij de kindervriend bij ...... een bushokje aan het Westeinde. Zo werd het toch weer een geweldig feest.

Elk jaar is het de vraag of Sint en Piet Het Kompas kunnen vinden. Omdat er zoveel files zijn, hadden de kinderen Sint geadviseerd om toch vooral met de bus te komen. Alle kinderen stonden op het schoolplein te wachten en te zingen. En ja hoor, daar kwam de bus, precies op tijd! Maar tot hun grote verdriet zat Sint er niet in. Waar was hij en waar was zijn Piet?

Hetty Ruitenberg, Directeur van Basisschool het Kompas: "Wij konden maar één ding doen, zoeken. Van de chauffeur mochten wij allemaal in de bus en zijn wij langs de bushokjes aan het Westeinde gaan rijden".

Na een korte rit zagen de kinderen in de verte iets roods en zwarts en toen zij dichterbij kwamen was de opluchting groot. Daar waren zij, bij dat bushokje! Ook de Sint was heel blij: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De wegwijspiet had ons bij de verkeerde bushalte afgezet. Wat geweldig dat jullie ons hebben gevonden. Wij gaan direct naar de school en dan kan het feest beginnen. Zo zie je maar, de Sint komt overal in Overijssel!