VVD


5-12-2008

VVD oneens met analyse Plasterk over schoolkeuze

De VVD deelt de analyse van Minister Plasterk niet dat de schoolkeuze voor kinderen na de basisschool uitgesteld moet worden.

De VVD vindt dat dit aan de andere kant opgelost moet worden door de doorstroming tussen de verschillende opleidingen te verbeteren en niet door van alle kinderen zo lang mogelijk een eenheidsworst te maken.

Volgens VVD-Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming- Bluemink is de keuze uitstellen zeker niet de oplossing "Niet iedereen is gelijk. Mensen die met hun handen werken moeten niet te lang in dezelfde klas zitten als kinderen die uit boeken leren. Dit zorg alleen maar voor schooluitval".

De VVD pleit bijvoorbeeld liever voor praktijkscholen die onderwijs aanbieden voor meer praktisch ingestelde leerlingen, en daarmee inspelen op de verschillen tussen mensen.

Ineke Dezentjé: "Plasterk leek een moderne minister te zijn, maar dit is een typisch voorbeeld van ouderwets sociaal democratisch gelijkheidsdenken. Daarnaast creëert hij onrust in het onderwijsveld. Hij wil een debat aanzwengelen, maar geeft niet aan wat hij zelf wil."