Kabinetsreactie rapport Commissie Uitdragen kernwaarden van de rechtsstaat

Nieuwsbericht | 05-12-2008

Het kabinet is verheugd, maar niet verrast, dat er in onze samenleving zoveel aanknopingspunten zijn om op een goede en herkenbare manier invulling te geven aan de kernwaarden van de rechtsstaat en de communicatie daarover. Dit laat de kracht van onze samenleving zien en zorgt ervoor dat het duurzaam uitdragen van de kernwaarden van de rechtsstaat een vruchtbare voedingsbodem heeft.

Dit staat in de reactie op het advies van de commissie `Uitdragen kernwaarden van de rechtsstaat' waarmee de ministerraad, op voorstel van minister Hirsch Ballin en minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, vandaag heeft ingestemd. Het kabinet neemt de lessen van de commissie ter harte bij de ontwikkeling, uitvoering en handhaving van zijn beleid, zowel in algemene zin als op de afzonderlijke beleidsterreinen. Om te zorgen voor voldoende draagvlak voor de rechtsstaat moeten de instituties van de rechtsstaat goed en met gezag functioneren. Het kabinet vindt dat zij deze verantwoordelijkheid serieus nemen en hieraan concreet invulling geven, ook al is dat niet altijd gemakkelijk.

Meer informatie


* Kabinetsreactie op het advies van de commissie 'Uitdragen kernwaarden van de rechtsstaat'05-12-2008 | pdf-document, 84 KB
Zie het origineel

* Advies van de maatschappelijke commissie 'Uitdragen kernwaarden van de rechtsstaat'13-02-2008 | pdf-document, 2.15 MB
* Werk van de Commissie Uitdragen kernwaarden van de rechtsstaat inspirerend

* Kernwaarden van de rechtsstaat