Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Rotterdam, 5 december 2008

ISSO-publicatie 50 'Ontwerptechnische kwaliteitseisen voor warmwaterverwarmingsinstallaties' herzien

Onlangs is de herziene versie van ISSO-publicatie 50 'Ontwerptechnische kwaliteitseisen voor warmwaterverwarmingsinstallaties' verschenen. De publicatie is geactualiseerd en aangevuld met de bestaande bouw. De publicatie is onmisbaar 'gereedschap' voor installateurs, woningbeheerders, architecten, adviseurs en toeleveranciers. De publicatie verstrekt de kwaliteitseisen die noodzakelijk zijn bij de formulering van het programma van eisen, het ontwerp, de uitvoering, het gebruik en het onderhoud van een verwarmingsinstallatie.

Ontwerptechnische kwaliteitseisen

Deze publicatie geeft een eenduidig pakket van ontwerptechnische kwaliteitseisen voor goed functionerende warmwaterverwarmingsinstallaties in woningen en woongebouwen. Het pakket is van toepassing voor verwarmingsinstallaties die zowel op hoge ontwerptemperatuur als op lage ontwerptemperatuur functioneren.

Aan de hand van een globaal ontwerp- en relatieschema wordt duidelijk aangegeven waar keuzen moeten worden gemaakt, welke factoren daarbij een rol spelen en waar deze elkaar beïnvloeden. Tevens wordt in het schema door verwijzing naar specificatiebladen naar specifieke informatie verwezen.

Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallaties

De in de vorm van specificatiebladen uitgewerkte ontwerptechnische kwaliteitseisen en richtlijnen zijn gepresenteerd in de structuur van het Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallaties (MKK), zo wordt voor iedere fase van het voortbrengingsproces van een verwarmingsinstallatie duidelijk aan welke specificaties moet worden voldaan en welke informatie beschikbaar moet zijn om het voortbrengingsproces te doorlopen.

Het voortbrengingsproces van ventilatie-installaties is in ISSO-publicatie 61 eveneens in de MKK-structuur ontwikkeld. Daar waar de onderwerpen op de specificatiebladen van ISSO-publicatie 50 en 61 elkaar overlappen is de nummering van de specificatiebladen en de inhoud op elkaar afgestemd. Tevens wordt er vanuit de specificatiebladen in ISSO-publicatie 50 voor bepaalde onderdelen verwezen naar ISSO-publicatie 61.

Meer informatie

ISSO-publicatie 50 kost ¤145,00 (ex. BTWW) en is te bestellen via de ISSO-Winkel op www.isso.nl