Verizon Business verzorgt wereldwijd IP-netwerk voor Daimler AG

04/12/2008 09:07

PR Newswire

READING, Engeland, December 4 /PRNewswire/ --

- Managed Solutions garanderen snelle en veilige uitwisseling van bedrijfskritische informatie

Verizon Business zal een beveiligd wereldwijd communicatienetwerk gaan leveren en beheren voor Daimler AG, een toonaangevende, wereldwijde fabrikant van hoogwaardige personenauto's en bedrijfsvoertuigen. De volledig beheerde Verizon Private IP- en managed security-oplossingen zullen worden uitgerold naar Daimler-locaties in Afrika, Canada, Europa, Mexico, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Verder zullen Verizon voice-over-Internet-protocol (VoIP) oplossingen ingezet worden om zo de huidige spraakdiensten te migreren naar een volledige IP-omgeving.

Criteria voor Daimler waren onder meer verbeterde
beveiligingsmogelijkheden en additionele capaciteit ter ondersteuning van een efficiënte uitwisseling van multimedia- en gegevensbestanden. Daarnaast wilde het bedrijf beschikken over geavanceerde beheer- en rapportagemogelijkheden om een optimale netwerkprestatie te kunnen waarborgen, evenals de mogelijkheid om op snelle en eenvoudige wijze IP-oplossingen zoals VoIP te implementeren om de zakelijke en operationele efficiëntie te vergroten.

De algemene doelstelling van Daimler was om het potentieel van het wereldwijde netwerk voor een snelle en veilige uitwisseling van bedrijfskritische informatie te maximaliseren. Verder dienden de communicatiemogelijkheden van werknemers en klanten te worden verbeterd ter ondersteuning van de wereldwijde activiteiten.

Connie Paquette, regional vice president bij Verizon Business: "Daimler is één van 's werelds bekendste automerken en staat synoniem aan voortreffelijkheid binnen de automobielindustrie. Effectieve communicatie is van cruciaal belang voor de operationele prestaties van het bedrijf. Om deze reden vormen uitmuntende oplossingen en dienstverlening, en een wereldwijd bereik doorslaggevende criteria bij de selectie van een zakelijke partner. Verizon Business beschikt over bewezen ervaring in het ondersteunen van bedrijven tijdens de migratie naar een nieuwe generatie van mogelijkheden op het gebied van IP-communicatie. We kijken ernaar uit om nauw met Daimler samen te werken om de wereldwijde behoeften van het bedrijf te ondersteunen."

Verizon Business beheert momenteel meer dan 260.000 devices op meer dan
4.200 netwerken van klanten in 142 verschillende landen en regio's en houdt daarnaast toezicht op de verbindingen van meer dan 60 netwerkleveranciers overal ter wereld. De brancheleidende toewijding aan servicelevels en het bekroonde beheerplatform IMPACT van Verizon Business geven duidelijk blijk van de staat van dienst van het bedrijf op het gebied van dienstverlening en innovatie. Daarnaast biedt Verizon Business een reeks van professionele netwerk- en beveiligingsdiensten aan die klanten in staat stelt om hun IP-netwerken op succesvolle wijze te implementeren en beheren.

Over Daimler AG
Daimler AG vormt met zijn divisies Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Daimler Financial Services, Mercedes-Benz Vans en Daimler Buses een toonaangevende wereldwijde fabrikant van luxe personenwagens en de grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen ter wereld. De Daimler Financial Services-divisie biedt een brede reeks van financiële diensten aan, zoals financiering van auto's, leasing, verzekeringen en wagenparkbeheer. Daimler verkoopt zijn producten in bijna alle landen ter wereld en beschikt over productiefaciliteiten in vijf continenten. De huidige merkportefeuille van het bedrijf omvat 's werelds meest waardevolle automerk, Mercedes-Benz, en bestaat daarnaast uit Smart, Maybach, Freightliner, Sterling, Western Star, Mitsubishi Fuso, Setra, Orion en Thomas Built Buses. Raadpleeg voor meer informatie www.daimler.com.

Over Verizon Business
Verizon Business, onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ) is een wereldwijde leider op het gebied van communicatie- en IT-oplossingen. Wij combineren professionele expertise met 's werelds meest verbonden IP-netwerk om klanten bekroonde communicatie-, IT-, informatiebeveiligings- en netwerkoplossingen te bieden. Wij verbinden op veilige wijze de hedendaagse extended enterprise van mobiele of geografisch ver van elkaar verwijderde klanten, partners, leveranciers en werknemers, zodat hun productiviteit en efficiëntie wordt verbeterd en het milieu wordt ontzien. Een groot aantal van 's werelds grootste bedrijven en overheden - waaronder 96 procent van alle bedrijven uit de Fortune 1000 en duizenden overheidsinstellingen en onderwijsorganisaties - vertrouwt op onze professional services, managed services en netwerktechnologieën voor het versnellen van hun operationele activiteiten. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com

Clare Ward, Verizon Business, +44(0)118-905-3501, clare.ward@verizonbusiness.com






-