Gemeente Rotterdam

Nr. 214
5 december 2008

Afspraken gemeente en IBN Ghaldoun over nieuw bestuur

Het gemeentebestuur en het bestuur van de IBN Ghaldoun hebben afspraken gemaakt over het nieuw te vormen bestuur van de school en het plan voor kwaliteitsverbetering. Het huidige bestuur van de school treedt nog dit jaar af. In januari wordt een nieuw bestuur aangesteld en een Raad van Toezicht gevormd. De school maakt een nieuw plan voor kwaliteitsverbetering, dat zal moeten worden goedgekeurd door de commissie ISO, de commissie voor Intensieve Schoolontwikkeling waarin Rotterdamse schoolbesturen en de gemeente zijn vertegenwoordigd.

De werving van leden voor de Raad van Toezicht gaat zaterdag van start met een advertentie in de landelijke dagbladen. Vervolgens kan worden begonnen met de werving van een nieuwe directie. De huidige interim-directie blijft nog een aantal maanden aan om de continuïteit en overdracht te bevorderen.

Eerder dit jaar zegde de gemeente Rotterdam het vertrouwen in het bestuur van IBN Ghaldoun op. De gemeente beëindigde alle subsidies vanwege het niet aanpakken van de onvoldoende kwaliteit van het onderwijs, zoals geconstateerd door de onderwijsinspectie.

Met de huidige afspraken is er overeenstemming tussen gemeente en IBN Ghaldoun over wat nodig is om de kwaliteit van het onderwijs structureel op orde te krijgen en het vertrouwen tussen het schoolbestuur en de gemeente te herstellen.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam