Infraview Solutions zet in op Outsourcing van Licentie Management


Uitbesteding van uw Software Licentie Management leidt tot substantiële kostenbesparingen

HILVERSUM, 20081205 -- Infraview Solutions, een onafhankelijke en leidende consultancyorganisatie op het gebied van Software Asset Management maakte vandaag bekend dat zij haar pijlen nu ook gaat richten op `outsourcing' van software licentie management. Infraview biedt deze diensten aan voor organisaties die het niet wenselijk achten om een `eigen' centrale licentie desk in te richten om zo de voordelen van Software Asset Management te benutten, dan wel organisaties die reeds licentie management hebben belegd binnen de organisatie en deze rol buiten de eigen organisatie wensen te plaatsen al dan niet met een transfer van personeel.

Door het software licentie management in handen te leggen van een onafhankelijke specialist kunnen organisaties optimaal profiteren van de benefits die een gestructureerde aanpak van de software licentie problematiek met zich meebrengt.

Bijkomende voordelen zijn dat men niet hoeft te investeren in het opbouwen van complexe licentiekennis, er geen wezenlijke aanpassing nodig is van de eigen organisatie, men altijd inzicht heeft in de actuele licentiepositie. Het afrekenmodel is gebaseerd op een vast maandelijkse bedrag. De propositie is interessant voor iedere organisatie, ongeacht de omvang.

Michel Ham, Managing Director van Infraview Solutions: `Infraview Solutions is de aangewezen partner voor organisaties die outsourcing van software licentie management overwegen. Wij hebben veel ervaring en zijn succesvol in het neerzetten van SAM best practices binnen organisaties en beschikken over de benodigde licentiekennis. Reeds diverse organisaties, waaronder grote system integrators, vertrouwen op Infraview als het gaat om het operationeel houden van een externe licentie desk. De propositie is juist in het huidige economische klimaat relevant waarbij kostenbesparingen en transparantie gewenst zijn en waarin de druk van software publishers op organisaties om compliancy aan te tonen alleen maar toe zal nemen. Dat is namelijk een van de instrumenten die men inzet om omzet te genereren.'

Infraview Solutions





Ingezonden persbericht