Evangelische Omroep

DE CHARME VAN PRINSES MÁXIMA IN BLAUW BLOED

Blauw Bloed, zaterdag 6 december 2008, 19:20 uur, Nederland 2

Ze heeft het imago van het Nederlandse koningshuis een enorme boost gegeven. Haar lach is één van de mooiste van Nederland en met haar charme en spontaniteit weet ze iedereen voor zich te winnen. Het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed ging op zoek naar het geheim van de charme van prinses Máxima. Het programma zet de meest charmante momenten van de prinses op een rij en vraagt bekende Nederlanders naar hun mening over de prinses. Onder andere Jan Smit, Erica Terpstra, Ali-B en Mart Smeets komen aan het woord over de ontmoeting die zij ooit met Máxima hadden.

Verder een verslag van het bezoek dat Prinses Máxima donderdag brengt aan Breda. Ze opent er de nieuwbouw van de Avans Hogeschool. Ter gelegenheid van de opening stappen rectoren, decanen, opleidingsdirecteuren en docenten die dag in 'de beleveniswereld van de zoekende student'. Een interactief project van studenten waarbij zij de bezoekers letterlijk meenemen in hun ontdekkingstocht naar de meest passende studie en loopbaan. Prinses Máxima zal haar eigen loopbaan op deze manier opnieuw onderzoeken.

In Blauw Bloed ook een portret van een bijzondere couturier: Joan Praetorius. Zijn klanten behoorden tot de jetset van de jaren twintig van de vorige eeuw en hij was één van de eerste modeontwerpers in ons land die werkte onder eigen naam. En last but not least hij maakte ook couture voor onze royals: koningin Emma, koningin Wilhelmina en prinses Juliana.

Tot slot aandacht voor de crisis in Luxemburg. Groothertog Henri weigert een wetsvoorstel te tekenen om euthanasie te legaliseren. Het heeft in Luxemburg tot een politieke crisis geleid. Het parlement is akkoord met de wet, maar Groothertog Henri weigert omdat hij gewetensbezwaren heeft. In de studio een gesprek hierover met koningshuisdeskundige Marlène de Wouters.

Let op! In verband met 'Korenslag' begint deze aflevering van Blauw Bloed een kwartier eerder dan normaal. Vanaf 19:20 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep