Gemeente Leeuwarden

De Grootste Mobiele IJsbaan in Hartje Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (21-11-2008)

Zes weken ijspret voor jong en oud! In het hart van Leeuwarden wordt de winter in stijl ingeluid. Op 6 december wordt de grootste ijsbaan van de Benelux in Leeuwarden geopend. Zes weken lang zal het plein, aan de voet van de Oldehove, het middelpunt zijn van winters vermaak. Het Oldehoofsterkerkhof zal voor de gelegenheid omgetoverd worden tot een waar winterparadijs. Een grote ijsbaan, een winterpaviljoen en een sfeervolle aankleding zijn de ingrediënten voor de sprookjesachtige setting waar bezoekers kunnen genieten van alles wat de winter te bieden heeft.

Stichting Winterfeest steekt vergane glorie in een eigentijds jasje. Op het plein zal zeven dagen per week geschaatst kunnen worden en het is toegankelijk voor de gehele familie.

In de chalets en het paviljoen rondom de schaatsbaan krijgt ontspannen een nieuwe betekenis met een echt winters hapje of drankje. Gedurende het evenement worden er diverse thema's georganiseerd waarbij de bezoeker in het middelpunt staat.

Een van de thema's is de Kinderelfsteden tocht, georganiseerd met als doel geld binnen te halen voor een drinkwaterproject in Mozambique. De ijsbaan op het Oldehoofsterkerkhof is één van de vele plaatsen in Friesland waar kinderen een stempel kunnen halen. Een volle stempelkaart is niet alleen een hele prestatie, maar levert ook nog eens geld op voor het project. Het Winterfeest zal 12 en 13 december het terrein zijn van jonge schaatsers.

Kortom, iedereen is welkom en het Winterfeest biedt voor iedereen wat wils. Voor meer informatie over het Winterfeest, kijkt u op: www.winterfeestleeuwarden.nl.