TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 05-12-2008

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 6 december
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 6 DECEMBER

Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, praat morgen in TROS KAMERBREED over de economische crisis. Hoe vindt hij dat minister Wouter Bos opereert? En is het hij eens met de steun die banken en bepaalde bedrijven krijgen om de economische crisis te doorstaan? Ook reageert hij op het plan om een Garantiefonds voor spaarders in te stellen.

Aleid Wolfsen (PvdA), burgemeester van Utrecht legt uit welke gevolgen het besluit van de Raad van State heeft voor de uitgeprocedeerde asielzoekers in zijn stad. Asielzoekers die niet binnen de generaal pardon-regeling vallen kunnen nu hiertegen in beroep gaan. De Tweede Kamer wil binnen vier dagen een reactie van staatssecretaris Albayrak (PvdA) van Justitie om te voorkomen dat asielzoekers massaal naar de rechter zullen stappen. Denkt Wolfsen dat dat gaat gebeuren? En is hij gelukkig met de snelrecht-procedure voor relschoppers tijdens Oud en Nieuw, een maatregel van minister van Justitie Hirsch Ballin?

Halbe Zijlstra (VVD) reageert op het voorstel van minister Plasterk van Onderwijs om kinderen op latere leeftijd een keuze te laten maken voor het voortgezet onderwijs. Zijlstra was één van de commissieleden van de Onderwijscommissie van Jeroen Dijsselbloem. De commissie heeft destijds geadviseerd om te kijken hoe de aansluiting van het VMBO naar het beroepsonderwijs kan worden verbeterd om zwakkere leerlingen toch de kans te geven op doorstroming. Zijlstra is niet voor uitstel van de keuze voor het voortgezet onderwijs.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl