Gemeente Leeuwarden

PERSBERICHT

Leeuwarden, 9 oktober 2008

Vuurwerk tijdens Winterfeest Leeuwarden

LEEUWARDEN 'It giet oan!' Het Winterfeest Leeuwarden gaat door en start zaterdag 6 december. Op het Oldehoofsterkerkhof komt voor een periode van zes weken een ruim bemeten ijsbaan van 'echt' ijs. Tijdens oudejaarsavond is het Oldehoofsterkerkhof decor voor een Oud en Nieuw spektakel. Met een gezamenlijk aftellen luidt burgemeester Ferd Crone feestelijk het nieuwe jaar in. Daarna volgt een vuurwerkshow vanaf de Oldehove.

Over de concrete invulling van het Winterfeest is nog niets bekend. Wel is het tijd voor een ijsbaan van 'echt' ijs met een formaat dat bij de Friese hoofdstad past. Ook is duidelijk dat er voor de basisscholen aan een speciaal Elfstedenprogramma wordt gewerkt. In dit programma staat ijs, water en watertechnologie centraal.

Dankzij meer voorbereidingstijd en goed onderling overleg tussen de Stichting Winterfeest, gemeente en politie kan het Oud en Nieuw spektakel dit jaar wel doorgaan. De komende periode wordt het programma verder ingevuld. Hierbij wordt rekening gehouden met de openbare orde en veiligheid in de binnenstad. Zo krijgen bezoekers na afloop van het spektakel tijdens Oud en Nieuw voldoende gelegenheid om naar horecavoorzieningen in de omgeving te gaan voordat zij de deuren sluiten.

Raadpleeg de website www.winterfeestleeuwarden.nl voor meer informatie.


-------------------------------