Politie Groningen

Zaterdag 6 december 2008

Provincie Groningen, 06-12-2008

Groningen: vernieling garagedeur

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een roldeur vernield van een parkeergarage aan de Pelsterstraat in Groningen. Meerdere mannen hebben zich de toegang tot de afgesloten parkeergarage verschaft, door de roldeur te vernielen. Vervolgens zijn zij in een auto uit de parkeergarage vertrokken. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: hennepkwekerij in aanbouw ontdekt

De politie heeft vrijdagmiddag aan de Wibenaheerd in Groningen een hennepkwekerij ontdekt, die zo goed als klaar was voor ingebruikname. Een medewerker van het elektriciteitsbewijs wilde onderzoek doen in de woning, omdat vanuit de woning een storing werd veroorzaakt. De medewerker werd echter niet binnen gelaten. Wel zag hij twee personen druk heen en weer lopen en was de woning deels afgetimmerd. De gealarmeerde politie trof de mannen niet meer aan, maar wel de hennepkwekerij in aanbouw. Alle goederen zoals assimilatielampen, transformatoren, filters en schakelkasten zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

Groningen: medewerker ontmoetingscentrum mishandeld

Een 30-jarige medewerker van een ontmoetingscentrum aan de Beijumerweg in Groningen is vrijdagavond mishandeld. De man wilde twee personen de toegang tot het centrum ontzeggen, omdat zij zich niet aan de regels hielden. Dit moest hij bekopen met diverse klappen en schoppen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders.

Groningen: vrouw beroofd van tas

Een 61-jarige vrouw uit Bedum is vrijdagmiddag beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Oosterhamriklaan in Groningen. Toen zij bij een zebrapad de weg overstak, kwam er ineens met hoge snelheid een bromfietser aan rijden. De bromfietser griste de tas van de vrouw weg. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Zij moest zich onder
doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: te snel en onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht een 43-jarige automobiliste uit Groningen aangehouden. De vrouw reed over de Verlengde Hereweg en viel op door haar hoge snelheid. Ze reed met 92 km/uur, terwijl 50 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Bij controle bleek de vrouw bovendien onder invloed van 0,7 promille alcohol. Hierop is de vrouw aangehouden. Zij mocht na verhoor het bureau verlaten met een rijverbod van 2 uur en twee bekeuringen.

Groningen: jongeren vernielen taxi

De politie heeft vrijdagnacht drie jongemannen aangehouden. Het gaat om mannen tussen de 18 en 20 jaar uit Eelde, Paterswolde en Noordlaren. Tussen beide Markten in Groningen waren de jongeren samen met een aantal anderen in een taxibusje gestapt. Binnen ontstond wat duw en trekwerk. Op een gegeven moment werd de schuifdeur dusdanig vernield, dat deze er in zijn geheel uitlag. Mede dankzij cameratoezicht was de identiteit van de jongeren in de taxi duidelijk. Drie personen zijn aangehouden. In de fouillering van de jongeren werd nog een valse OV-jaarkaart aangetroffen en een grote hoeveelheid age-coins. De jongeren zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Bedum: taxichauffeur onder invloed

Een 50-jarige taxichauffeur uit Groningen is vrijdagochtend betrapt op rijden onder invloed. De man reed door de Stationsweg in Bedum. In verband met wegwerkzaamheden mag hier tijdelijk niet gereden worden. Dat was voor de politie aanleiding om de man aan de kant te zetten. Bij de chauffeur werd een alcohollucht waargenomen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van 0.6 promille alcohol. Hierop heeft hij een rijverbod gekregen en moest hij zijn werkzaamheden neerleggen. De politie maakt proces-verbaal op.

Adorp: proces-verbaal voor vervuilen sloot

Een bedrijf aan de Munnikeweg in Adorp heeft vrijdag proces-verbaal gekregen voor het vervuilen van een sloot. Bij het bedrijf werd geconstateerd dat het slootwater zichtbaar vervuild was. Onderzoek van politie en het waterschap wees uit dat er percolaatwater in de sloot stroomde. Dit is vervuild hemelwater. In dit geval liep het water door afval met restanten kuilvoer en maïs. Hetzelfde bedrijf was al eerder dit jaar al in overtreding voor hetzelfde feit. De politie maakt proces-verbaal op.

Pieterburen: vrachtwagen in sloot

Op de Oudedijksterweg in Pieterburen is vrijdagochtend een vrachtwagen in de sloot beland. De 48-jarige chauffeur uit Holwerd maakte een stuurfout in een langgerekte bocht. De vrachtwagen belandde in de berm en vervolgens in de naastgelegen sloot. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De vrachtwagen was niet geladen. De vrachtwagen is afgesleept.

Blijham: vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Swikstellen in Blijham een hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. In de woning werden lawinepijlen, strijkers, ratelbanden en nitraatbonnen aangetroffen. Tegen de 28-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: aanhouding na mishandeling

Een 21-jarige man uit Muntendam is vrijdagnacht aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 36-jarige man uit Veendam. Het slachtoffer liep door de J.G. Pinksterstraat in zijn woonplaats toen hij stuitte op een groepje ruziënde jongeren. Hij wilde de jongeren uit elkaar halen, maar werd plotseling geslagen door een voor hem onbekende jongeman. Hij liep hierbij een wondje op aan zijn hoofd. Op basis van het signalement kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Stadskanaal: beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

Een 21-jarige automobilist uit Stadskanaal moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Frankrijklaan in zijn woonplaats, toen hij werd gecontroleerd. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van 1,2 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Winschoten, Grintweg: aantal geregistreerde voertuigen: 977, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2368, aantal overtredingen: 357, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.