Politie Zuid-Holland-Zuid

6/12 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 06-12-2008

BELEDIGING POLITIEAGENTEN KOMT 49-JARIGE MAN DUUR TE STAAN

GORINCHEM Het beledigen van twee politieagenten is een 49-jarige inwoner van Gorinchem duur te staan gekomen. De politieagenten waren vrijdagavond 5 december aan de deur gekomen wegens geluidsoverlast. Toen zij dit ook daadwerkelijk constateerde ging men aan de bel bij de veroorzaker. Deze 49-jarige bewoner van het pand was het hier duidelijk niet mee eens en weigerde mee te werken. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en was niet voor reden vatbaar. Nadat de man diverse beledigingen had geuit in de richting van de politieagenten werd hij aangehouden voor belediging. De geluidsoverlast was vervolgens wel over.

DRIE AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL IJZER

SLIEDRECHT Een bedrijf aan de Kubus is al geruime tijd het object van diefstal van oud ijzer. Omdat de eigenaar van het bedrijf hier een stokje voor wilde steken had hij vrijdagavond 5 december een tweetal mannen gepositioneerd in het bedrijfspand. Toen een drietal Bulgaarse mannen het terrein vrijdagavond rond 22.00 uur plotseling op kwam lopen besloten de twee postende mannen het beveiligingsbedrijf te alarmeren. Die kon even later het drietal aanhouden en overdragen aan de politie. De bus waarin het drietal reed is inbeslaggenomen. Het betreft een 23-jarige, een 25-jarige en een 17-jarige man allen afkomstig uit Bulgarije.

VEROORZAKER AANRIJDING ONDER INVLOED ALCOHOL

LEERDAM Een 50-jarige inwoner van Leerdam veroorzaakte in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december een aanrijding op de Provinciale Weg. De bestuurder reed over de Lingedijk en wilde rechtsaf de Provinciale weg oprijden toen hij geen voorrang verleende aan een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Leerdam die vanuit de Meent kwam gereden. Een aanrijding was het gevolg. De politie die de aanrijding opnam controleerde beide bestuurders op het gebruik van alcohol. De 50-jarige veroorzaker bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en moest mee naar het bureau. Aangezien het niet lukte om een juist uitgevoerde ademtest te laten ondergaan is van de man een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man is wel ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.