Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Mannen aangehouden voor mishandeling            |

De politie heeft vrijdagavond 5 december twee inwoners van Zutphen van respectievelijk 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging.


Bij de politie kwam omstreeks 22.45 uur de melding binnen dat een inwoner van Zutphen in het centrum was belaagd door een groepje jongeren. Eén van de jongeren had geprobeerd de man te slaan met een koevoet. Ook werd de man geschopt. Doordat de man de klap met de koevoet wist af te weren is hij niet gewond geraakt. Op aanwijzing van getuigen kon de politie de twee Zutphenaren aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

|     |Zutphen - Autobranden                                     |

De politie onderzoekt twee autobranden die in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 december plaats vonden op de Goethestraat en de Bernhard Lievegoedstraat in Zutphen.


De brand op de Goethestraat werd omstreeks 05.00 uur bij de politie gemeld. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De brand op de Bernhard Lievegoedstraat werd omstreeks 05.55 uur gemeld. Ook deze brand werd door de brandweer geblust.


De politie houdt rekening met brandstichting en stelt een onderzoek in.


Mensen die in de buurt van de Goethestraat en de Bernhard Lievegoedstraat iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de autobranden worden verzocht dit te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --